Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Godina, poate cel mai bun text de sustinere a lui Kovesi: „Cand un om nu poate fi incuiat de o armata de jurnalisti, in doua ore de asalt, ce poti intelege?”

in Politic de

Politistul Marian Godina porneste de la experientele sale personale si demonstreaza cat de usor este sa ataci un om al legii in cazul in care „oameni puternici si cu bani” se coalizeaza pentru a-l distruge. El a tinut astfel sa isi manifeste „incantarea” fata de modul in care Laura Codruta Kovesi rezista in fata asaltului penalilor.

Godina povesteste ca a avut parte de zeci de reclamatii din partea celor pe care i-a amendat de-a lungul timpului. „Rar mi-a fost dat sa citesc minciuni mai mari. (…) Ganditi-va acum la procurorii din cadrul DNA. Oamenii aia lucreaza in dosare cu prejudicii de milioane de euro, cei carora le fac dosare sunt oameni extrem de influenti, cu averi colosale, cu milioane de euro, cu relatii la cel mai inalt nivel, politicieni, directori de mari companii etc. Cati ar avea curaj sa se puna cu asa ceva?”, explica politistul.

Iata textul sau, publicat pe Facebook:

„Puscariile vor fi mereu pline de oameni ‘nevinovati’.

Am lucrat vreo 11 ani la Politia Rutiera, timp in care am aplicat mii de sanctiuni, am retinut sute de permise de conducere si mi-am facut astfel o gramada de ‘prieteni’.

Anii acestia mi-au adus zeci de reclamatii si chiar plangeri penale din partea contravenientilor nemultumiti si dornici de o mica razbunare. Rar mi-a fost dat sa citesc minciuni mai mari decat cele pe care le scriau reclamantii in plangeri. La inceput, cand eram proaspat iesit din bula mea de naivitate si nu stiam ca oamenii pot fi atat de rai si lipsiti de scrupule, am fost socat sa dau piept cu aceasta latura a firii umane. Apoi, incet-incet, m-am obisnuit si cand le citeam minciunile abia daca mai schitam un zambet. Pentru ce minteau in halul ala? Pentru ca le luasem permisul, pentru ca le dadusem vreo amenda sau pentru ca le intocmisem vreun dosar penal care, in cele mai multe cazuri se finaliza cu o condamnare cu suspendare, stiindu-se ca infractiunile la regimul rutier au pedepse destul de blande.

Ma intreb ce s-ar intampla daca cineva i-ar aduna pe toti oamenii aceia care m-au reclamat si s-ar porni o campanie impotriva mea.

Va dati seama ce am auzi?

Eu sunt un simplu functionar public, un agent de politie, iar repercusiunile pe care le-au suferit „din cauza mea” cei care au incalcat legea sunt niste fleacuri.

Ganditi-va acum la procurorii din cadrul DNA. Oamenii aia lucreaza in dosare cu prejudicii de milioane de euro, cei carora le fac dosare sunt oameni extrem de influenti, cu averi colosale, cu milioane de euro, cu relatii la cel mai inalt nivel, politicieni, directori de mari companii etc. Cati ar avea curaj sa se puna cu asa ceva? Cati dintre noi ar spune ca mai bine si-ar vedea de treaba lor si nu s-ar baga in asa ceva?

Asa ca de ce mira pe cineva acest festival al inculpatilor, cum bine a fost numita aceasta campanie puternica de denigrare a procurorilor?

Din cati au fost condamnati definitiv pana acum, pe cati ati auzit sa spuna: ‘da, sunt vinovat.’? Pe nimeni, asa cum nici eu nu am auzit pe vreunul sa imi spuna ca intr-adevar a trecut pe rosu.

Recunosc ca m-a incantat conferinta de presa de aseara si mi-a intarit niste convingeri pe care le aveam deja. Cand un om nu poate fi incuiat de o armata de jurnalisti, in doua ore de asalt, ce poti intelege? Ca minte si ca e corupt?

Tare as vrea sa ii vad pe unii care sa stea sa raspunda doua ore la intrebari, dar aia la care ma gandesc eu ‘decat’ citesc de pe foi si le-ar trebui cam multe teancuri, iar dupa ce termina de citit, la partea cu intrebarile nu au curaj sa ramana, asa ca arunca un ‘multumesc’ si isi iau talpasita”, a scris Godina. Sursa: Aktual24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS