Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Gluma unor adolescenţi prezenţi la proteste a fost prezentată şi analizată cu maximă seriozitate în platoul Antena 3. Presupusa „mişcare anarhistă“ a fost explicată de mama tânărului: „LOL, v-aţi făcut de râs“

in ExtraNews de

Un experiment al unor adolescenţi prezenţi duminică seară la protestele din Piaţa Victoriei a fost prezentat şi analizat cu maximă seriozitate în platoul Antena 3, unde s-a vorbit despre „o mişcare anarhistă, radicală, care are o simbolistică foarte apropriată cu simbolistica nazistă“. Mama tânărului a demontat afirmaţiile, explicându-le celor de la postul Intact că s-au făcut de râs.
În urmă cu două zile, televiziunea de ştiri Antena 3 dezbătea intens cum la protestele de duminică seara, „chiar în prima linie“, apărea o persoană ce afişa o pancartă considerată ca aparţinând unei „mişcări anarhiste“. „#Free Kekistan“ era scris pe pancarta ţinută de un adolescent, scrie Pagina de Media.

Ana-Maria Roman, moderatoarea emisiunii de la Antena 3, Cătălin Harnagea, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, dar şi fostul jurnalist Sorin Roşca Stănescu au dezbătut „subiectul“ în direct, într-o discuţie de zece minute. Pe tot parcursul dezbaterii, pe ecran rula burtiera: „Organizaţie anarhistă, prezentă la proteste“.

„Am avut impresia că manifestaţiile astea sunt pentru statul de drept – pentru statul român, pentru libertatea românilor, dar am văzut un afiş de mai multe ori…Kekistanul liber.. nu ştiu ce înseamnă asta. Nişte semne cabalistice…“, a spus Sorin Roşca Stănescu (68 de ani), în cadrul emisiunii.

Întrebat de jurnalista Ana Maria Roman ce înseamnă mesajul scris pe pancarta tânărului care apărea în imaginile de la proteste, Harnagea a spus că reprezintă cu siguranţă o „mişcare anarhistă radicală care are o simbolistică foarte apropriată cu simbolistica nazistă, a KKK-ul, a noii drepte, a aripii neo-naziste“.

Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea a adăugat că este o organizaţie a persoanelor din mediul online, care promovează „un stat virtual fără reguli, xenofob, anti-semit, extrem de radical şi care instigă împotriva normelor obişnuite democratice“ şi că printre mesajele lor, pe lângă cel de #FreeKekistan, se află şi cel de #Rezistenţa.

„V-aţi făcut de râs“

Dorothea Ionescu Vânău, mama tânărului care a apărut „chiar în prima linie“ cu pancarta, şi care are o lungă experienţă în televiziune, lucrând la un moment dat chiar şi pentru Antene, explică, într-un articol publicat pe Contributors.com, care este semnificaţia controversatului mesaj, precizând că totul a fost o farsă, de fapt, iar jurnalista şi invitaţii săi de la Antena 3 s-au făcut de râs analizând cu seriozitate şi patos acest „subiect“.

„Am doi copiii adolescenţi (…). Ei au făcut un experiment. Au vrut să demonstreze că o mulţime de mii sau zeci de mii de oameni se poate trola cu succes. Au folosit inversiunea, au creat un simulacru, au avut umor. Apoi au coborât în infern, în platoul vostru, unde au fost ciuruiţi. Ca la carte. Ca la Barthes, ca la Le Bon, ca la Baudrillard. Le-a ieşit cu brio şi îi felicit pentru asta“, a scris Dotothea Ionescu Vânău, precizând în final: „V-aţi făcut de râs”.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS