Gestul unui strain ce a schimbat complet viata unui om de 89 de ani care isi castiga existenta ca vanzator de inghetata

in ExtraNews de

Un om binevoitor a strans peste 100.000 de dolari pentru a-l ajuta pe un vanzator ambulant, in varsta de 89 de ani, dupa ce l-a vazut cum isi impingea cu greu toneta cu inghetata.

Joel Cervantes Macias circula, joi, cu masina prin Chicago, cand l-a vazut pe batranul Fidencio Sanchez impingandu-si cu greu toneta mobila, relateaza Daily Mail

Macias, proprietarul unui restaurant, care a copilarit in Chicago, a spus ca ipostaza in care l-a surprins pe batran i-a sfasiat sufletul, mentionand faptul ca batranul ar trebui sa se bucure de pensie, avand in vedere etatea sa.

Joel i-a facut o poza lui Sanchez si a postat-o pe Facebook, cu mesajul: “Il respect foarte mult pe acest om”. Apoi, Macias a cumparat de la batran 20 de inghetate, in valoare de 50 de dolari.

Dupa ce fotografia a impresionat sute de oameni, el a decis sa-i deschida lui Sanchez un cont, unde oamenii sa aiba posibilitatea sa doneze bani, pentru a-i face viata mai usoara.

Sanchez vinde inghetata de ani de zile din toneta sa mobila, pe care o impinge ore in sir, zilnic, el castigand cam 50-60 de dolari pe zi.

El renuntase sa mai vanda inghetata, in urma cu doua luni, dar s-a reapucat de munca dupa ce singura lor fiica a decedat, in iulie.

Sotia lui Sanchez s-a imbolvanit, si n-a mai putut sa vanda inghetata, pentru a putea plati facturile. Macias a deschis acel cont vineri, sperand sa adune suma de 3000 de dolari.

Totusi, duminica seara, in acel cont s-au strans peste 115.000 de dolari din donatiile pe care le-au facut peste 5.600 de oameni.

Batranul a declarat ca vrea sa imparta banii cu nepotii sai, si sa ajute parohiile pe care le viziteaza, din Mexic si Chicago.