Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fragii – efectele terapeutice de dincolo de gustul şi parfunul lor

in Diverse/ExtraNews/Retete/Sanatate de

   Fragii sunt cele mai timpurii fructe de pădure ce pot fi găsite în crângurile însorite. Parfumaţii fragi, apreciaţi pentru aroma plăcută şi gustul deosebit, au şi numeroase beneficii terapeutice.

   Fragii au acţiune astringentă, antidiareică, diuretică. O cură cu fragi proaspeţi este extrem de benefică dacă suferiţi de colesterol ridicat, anemie, gută, reumatism, astenie, constipaţie, febră, boli renale, circulatorii, hipertensiune arterială, ateroscleroză.

   Cura durează între şapte şi zece zile, timp în care consumaţi 300-400 de grame de fructe pe parcursul întregii zile. Micul dejun va fi constituit din 150 de grame de fragi. Între mesele principale şi consumul acestor fructe trebuie să existe un interval de două-trei ore. Cura se poate repeta după zece zile de pauză.
De asemenea, fragii sunt indicaţi în diabet, în boli hepatobiliare – ajută în hepatită cronică, ciroză, la regenerarea celulei hepatice, drenarea bilei – afecţiuni ale pielii (acnee, dermatite, alergii) şi tonifică sistemul nervos.

   Pentru curăţarea organismului este indicată o cură cu suc de fragi, proaspăt preparat prin zdrobirea fructelor cu o furculiţă. Pasta se pune într-un tifon şi se presează până iese toată zeama. Se bea un pahar cu suc pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de micul dejun, timp de zece zile.

   Din frunze şi fructe de fragi se poate face un ceai recomandat în tratamentul hemoroizilor şi litiazelor. Ceaiul se obţine dintr-o linguriţă cu fructe şi frunze uscate la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute. Se beau trei căni cu ceai pe zi. (foto: pixabay.com)

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS