Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fostul președinte al României, despre recentele modificări fiscale: „Joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente, care lasă ţara în seama hazardului”

in Politic de

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, referindu-se la recentele modificări fiscale, că actuala guvernare „joacă la ruletă România” prin măsuri „extrem de imprudente”, care lasă ţara în seama „hazardului”.

„Într-adevăr este o revoluţie, indiscutabil, însă o revoluţie pentru care România este jucată şi lăsată în seama hazardului. (…) Au făcut multe erori şi cel mai grav este că joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente, cum sunt cele cu reducerea taxei pe venit de la 16% la 10%. Poate să le iasă, poate să nu le iasă, dar dacă nu le iese va fi un dezastru pentru 21 de milioane de români. Dacă le iese, nu cred că îşi vor asigura încă un mandat”, a spus Băsescu, în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PMP Prahova, scrie agerpres.ro.

Potrivit acestuia, nu există nicio justificare pentru schimbarea fundamentală „peste noapte” a Codului fiscal, Băsescu explicând, totodată, că măririle de pensii şi salarii au fost folosite propagandistic, pentru că, în realitate, puterea de cumpărare a românilor a scăzut.

„Nu a mai rămas nimic, dacă punem şi creşterea preţurilor la alimente, din toată mărirea, dar le-a folosit propagandistic – v-am mărit salariile, v-am mărit pensiile… În realitate, puterea de cumpărare a slăbit. (…) Am explicat de ce noi spunem că într-o perioadă de creştere economică nu se justifica reducerea impozitului pe venit, pentru că va alimenta în continuare inflaţia şi ceea ce s-a câştigat prin aşa-zisele măriri sau chiar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% în unele domenii nu se va reflecta în niciun caz în creşterea puterii de cumpărare. Este pur şi simplu o scamatorie şi pentru că tot au promis că vor creştere salariile cu 25% de la 1 ianuarie, ce le-a dat prin cap? Hai să punem şi contribuţia angajatorului pe salariul brut al salariatului şi vor avea tupeul să vină să ne prostească la televizor (…), dar au uitat să ne spună în programul de guvernare că această creştere este generată de adăugarea la salariul brut al salariatului a contribuţiilor angajatorului care vor fi stopate la sursă”, a mai afirmat fostul şef al statului.

De asemenea, Traian Băsescu a criticat măsura privind split TVA, spunând că este o „crimă”, ea afectând firmele aflate în insolvenţă.

„Aş încheia şi capitolul ‘năzdrăvăniile lui Dragnea’. Nu mai spunem de split TVA care loveşte exact firmele în insolvenţă. (…) E aproape o crimă! Îi împingi în faliment fără să clipeşti tu, ca Guvern”, a mai afirmat Băsescu.

Ultimile din

Mergi la SUS