Florin Busuioc, noi mărturisiri despre recuperarea după infarct: „Am cinci coaste rupte în urma resuscitării“

in Monden de

Florin Busuioc (56 de ani), prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV, a vorbit într-un nou interviu despre infarctul suferit, dar şi despre perioada dificilă de recuperare.

Invitat în emisiunea „Vorbeşte lumea“, de la Pro TV, Busu a făcut declaraţii despre perioada grea pe care a avut-o după infarct şi a precizat că se confruntă cu dureri din cauza coastelor pe care le are rupte în urma resuscitării, potrivit stirileprotv.ro.   

Totodată, îndrăgitul prezentator a afirmat că îi este recunoscător colegului care i-a acordat primul ajutor.   „Mi-am pus dorinţa să-mi treacă coastele astea rupte care mă cam enervează şi nu mă lasă să respir cum trebuie. Am vreo cinci coaste rupte în urma resuscitării. Bogdan Talaşman (n.r. actor, coleg de scenă cu Florin Busuioc) este artizanul acestor coaste rupte, însă foarte bine a făcut pentru că practic el m-a salvat şi îi sunt recunoscător. Dacă îmi trec coastele, după aceea pot să vorbesc şi despre teatru şi despre revenirea dimineaţa la ştiri. Deocamdată am revenit seara“, a mărturisit prezentatorul.   

Busu a mărturisit şi faptul că va avea mai multă grijă de sănătatea sa de acum înainte, de dragul familiei, dar se fereşte să dea sfaturi celorlalţ, pentru că „trebuie să treci prin aşa ceva ca să iei în seamă.“   „Eu dacă sfătuiesc pe cineva acum să nu fumeze şi să trăiască mai în echilibru, nu o să mă asculte nimeni. Sfaturile bune pe care le dă cineva nu sunt luate în seamă. Trebuie să treci prin aşa ceva ca să iei în seamă. Nici eu nu aş fi luat în seamă. Trebuie să am grijă de mine pentru că trebuie să am grijă de fete“, a mai spus Busu.   Florin Busuioc, prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV, a revenit pe post, după două luni de la infarctul de pe 6 noiembrie, în urma căruia i-au fost montate două stenturi.  

„La mulţi ani! Multumesc pentru primirea asta foarte frumoasă. Mi-a fost dor de toată lumea. Am venit cu veşti proaste. Am venit cu frig“, a răspuns Florin Busuioc înainte de primul buletin meteo după aproape două luni de pauză.    Florin Busuioc a suferit un infarct pe 6 noiembrie, la finalul unui spectacol de teatru jucat pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova.  Recuziterul Alex Ciuică a fost cel care, coordonat prin telefon de un echipaj SMURD, a făcut primele manevre de resuscitare.   Ulterior, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde dr. Paul Traşcă i-a montat un stent. La operaţie au participat şi medicul rezident Eugen Ţiereanu şi Emilia Goanţă, medicul care se ocupă de partea de dispozitive implantabile.