Firea, despre o candidatură independentă la Preşedinţie: Ar însemna o trădare a bucureştenilor

in Politic de

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni seară, că o candidatură independentă la Preşedinţie din partea ei ar fi ”o trădare a bucureştenilor” şi afirmă că un candidat independent nu are prea multe şanse de a câştiga, oricât de mare ar fi gradul de favorabilitate în rândul românilor. Firea spune că va accepta decizia din cadrul Comitetului Executiv.

Gabriela Firea a declarat, luni seară, la Antena 3, că o candidatură independentă din partea ei ar însemna pierderea mandatului de primar, ceea ce ar fi o trădare pentru bucureşteni.

”Nu ar fi corect pentru bucureşteni, deoarece prin demisie s-ar pierde mandatul de primar general. Eu sunt o singură persoană, poate că nu contez atât de mult, cariera mea nu este atât de importantă, dar ar însemna o trădare realmente a bucureştenilor pentru că mai am încă un an de mandat. Mi se pare firesc, după jurământul pe care l-am depus în faţa bucureştenilor, să muncesc până în ultima secundă de mandat”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta a explicat că, dacă ar fi fost susţinută de PSD, ALDE şi Pro România, situaţia ar fi fost alta.
”Dacă aş fi intrat într-o cursă cu şansă pentru alegerile prezidenţiale, din partea PSD, ALDE, Pro România, şi aş fi ajuns preşedintele României în urma acestei competiţii, pe care eu o consider că ar fi avut cele mai mari şanse, în acest moment, cu siguranţă, Capitala a fi avut de câştigat”, a mai spus Firea.