Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fără precedent în tenisul nostru.! Performanţă excelentă pentru România! Fetele noastre au invins două foste lidere mondiale

in ExtraNews de

Româncele au cucerit China! Halep şi Cîrstea par a fi într-o perioadă de graţie, ambele calificându-se în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Beijing (turneu transmis în direct de Digi Sport 2). Mai mult, amândouă au învins foste jucătoare care au fost pe locul 1 mondial, fapt fără precedent în tenisul nostru.

După o revenire de efect şi o evoluţie per ansamblu superbă contra Pliskovei, 6-1, 7-5, Cîrstea a reuşit în această dimineaţă să i se alăture Simonei Halep în ultimele 8 de la Beijing. Ambele sportive sunt într-una din cele mai bune perioade din carieră, iar acest lucru e confirmat şi de statistică.

Dincolo de faptul că este pentru prima oară când două reprezentante ale ţării noastre se află concomitent în sferturi la un turneu din categoria Premier Mandatory disputat în afara Europei, alte borne au fost setate de sportivele din România.

Este o premieră în istoria tenisului când două românce înving la interval de mai puţin de 24 de ore jucătoare care au fost în trecut numărul unu mondial. După victoria superbă a Simonei Halep de ieri, cu Sharapova, 6-2, 6-2, Cîrstea a făcut la rândul său o demonstraţie de forţă în faţa cehoaicei care, în iulie 2017, ajungea în premieră pe poziţia 1 WTA.

Simona şi Sorana cu siguranţă că nu au de gând să se oprească aici, forma excelentă şi moralul îndreptăţindu-le să spere la „careul de aşi” de la Beijing. Pentru a ajunge acolo, constănţeanca trebuie să treacă vineri de Daria Kasatkina. De cealaltă parte, Sori pare a avea un examen mai dificil, în condiţiile în care Ostapenko, câştigătoarea de la Roland Garros, îi va ieşi în cale (ea a beneficiat de abandonul lui Peng, în optimi). Totuşi, Cîrstea o ştie foarte bine pe Ostapenko, făcând pereche la dublu cu aceasta la Wuhan.

Pentru prezenţa în sferturile de la Beijing, cele două românce şi-au asigurat un cec de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA.

Ultimile din

Mergi la SUS