Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Expertii ne recomanda să purtăm şosete în adidaşi vara. Cum depozităm corect încălţămintea

in Diverse de

Experţii ne recomandă să purtăm vara încălţăminte din materiale cât mai naturale, din piele sau pânză, dar şi şosete din bumbac, pentru a evita iritaţiile sau ciuperca piciorului.

Încălţămintea pe care alegem s-o purtăm vara este foarte importantă. Piciorul transpiră şi ne putem alege cu răni sau cu ciuperci ale pielii.

„Este foarte important ca încălţămintea să aibă piele naturală şi pe exterior şi pe interior. Crucial este ca aceasta să fie pe interior. De asemenea dacă folosiţi branţuri alegeţi unele din materiale naturale pentru ca piciorul să nu transpire. Vara eu recomand să se poarte sandale pentru ca piciorul să respire. Dacă sunt din piele cu atât mai bine, dar pot fi şi din pânză şi astfel nu vom avea probleme cu transpiraţia. Pentru persoanele care poartă încălţări sport recomand produsele puţin mai scumpe care sunt din piele, dar au şi dispozitive care lasă pielea să respire“, spune medicul dermatolog Mădălina Cristea.

Nu purtaţi încălţăminte închisă direct pe piciorul gol. „Dacă aveţi adidaşi sau bascheţi în picioare, este bine să purtaţi şosete din bumbac. Este foarte important ca piciorul să nu se încingă. Pe lângă răni gen băşici sau iritaţii, pot apărea în timp şi bătături, dar şi mirosul neplăcut al picioarelor. Dacă situaţia se repetă zi de zi atunci mirosul neplăcut va deveni permanent şi cu greu veţi scăpa de el. O afecţiune care poate apărea atunci când nu purtăm şosete în încălţămintea sport este o ciupercă care se dezvoltă între degetele de la picioare. Nu este periculoasă, dar dă măncărimi foarte mari. De asemenea tratamentul poate dura luni întregi, astfel că este mai bine să o prevenim“, mai spune medicul.

Cum depozităm încălţămintea

Vara, oricine transpiră la picioare şi este important să luăm măsuri. „Sprayurile pentru pantofi sunt bune deoarece pot elimina mirosul neplăcut din încălţăminte. De asemenea sunt pe piaţă şi sprayuri care se pot da pe picior pentru a limita transpiraţia. Şi pudra de talc funcţionează foarte bine, mai ales la persoanele sportive care petrec mult timp încălţate cu adidaşi“, mai spune medicul.

Este foarte important cum depozităm încălţămintea. Cel mai bine este să ţinem încălţămintea într-un spaţiu deschis, pe un suport care să fie bine aerisit. Ideal ar fi să punem acest suport pe un balcon dacă îl avem şi astfel încălţămintea va fi aerisită. Nu este indicat să ţinem încălţămintea în cutii deoarece aceasta nu poate respira. Dacă facem acest lucru este bine să folosim un spray special.

Ultimile din

Mergi la SUS