Europa ne dă bani, dar nu profităm de ei! Alex Dima: „Avem la dispoziție 43 de miliarde de euro de la UE”

in ExtraNews de

Europa ne dă bani, dar nu profităm de ei. Nu știm sau nu vrem? Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Alex Dima ne prezintă ancheta care arată paradoxul fondurilor pe care, deși Uniunea Europeană ni le pune la dispoziție, noi nu suntem capabili să le accesăm.
Câți bani a pierdut România și ce am fi putut face cu ei, vedem duminică, la România, te iubesc!

”Duminică discutăm despre bani. Mulți bani. Avem la dispoziție 43 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana în ciclul financiar 2014 – 2020. Practic, mai avem un an în care să depunem proiecte pentru accesarea acestor bani. Cu ei am putea schimba fața acestei țări, am putea construi spitale, să ne unim cu restul Europei, să atragem investitori și să facem multe altele. Duminică vedem ce am făcut, sau mai bine zis ce n-am făcut. Pentru autostrăzi avem bani încă din 2007 și n-am făcut mare lucru, asta în ciuda promisiunilor pe care politicienii le-au făcut în campania din 2016. Am mers după răspunsuri, dar de cele mai multe ori m-am lovit de refuzuri. Sau am fost invitat la baie.

În această săptămână, la România, te iubesc! vedem și exemple despre ce se poate face cu bani europeni. Mergem la Luncavița, un sat care a atras 55 de milioane de euro, ajungem și la Oradea, campioană la accesarea fondurilor. Vedem care este secretul acestor locuri, îi arătăm la televizor și sperăm să înțeleagă ceva și politicienii noștri”, a spus Alex Dima despre ancheta din această săptămână.

Edițiile România, te iubesc! sunt disponibile integral pe protvplus.ro. Conținutul disponibil pe platforma PRO TV Plus poate fi embed-uit folosind linkul de iframe din platformă.

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.