Elevă din mediul rural, admisă la 5 universităţi din Marea Britanie rămâne să studieze în tara şi va începe să muncească din vară.

in Diverse de

Alexandra a absolvit cursurile Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti“ din comuna Răducăneni, cu media 9,90. Deşi aşteaptă un rezultat de peste 9,50 la examenul de maturitate şi a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie, va rămâne să studieze în Iaşi şi va începe să muncească din vară.

Tânăra, care locuieşte cu familia în mediul rural, a susţinut astăzi proba la Geografie, la centrul de examinare de la Liceul „Dimitrie Cantemir“, din Iaşi . „Subiectul în sine a fost extrem de uşor, faţă de simulări a fost mult mai simplu. Nu am întâmpinat dificultăţi“, a explicat tânăra.

Eleva cu rezultate foarte bune la învăţătură încă din gimnaziu a rămas să studieze la Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti“, din comuna Răducăneni, la insistenţele părinţilor. „A fost mai mult decizia părinţilor decât decizia mea, eu mi-am dorit să merg la Colegiul «Mihai Eminescu» pe profil bilingv, dar au decis ei pentru mine. În final nu am regretat, pentru că am participat la diverse proiecte internaţionale, inclusiv proiecte de voluntariat. Am avut numeroase oportunităţi şi acolo“, spune tânără.

Sursa: adevarul.ro