Efectul referendumului din 26 mai! Viorica Dăncilă renunță la modificările legislative privind Justiția: „Acest subiect nu va mai exista pe agenda Guvernului”

in Politic de

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat într-un interviu acordat reputatei publicații Politico.eu faptul că va renunța la modificările legislative privind Justiția. Liderul Guvernului susține că acest subiect a polarizat societatea și a făcut mult rău partidului, care a avut un scor foarte slab la ultimele alegeri europarlamentare. Mai mult, președintele Klaus Iohannis a și inițiat un referendum pe acest subiect, iar răspunsul a fost copleșitor împotriva unor potențiale modificări aduse sistemului de justiție.

Viorica Dăncilă renunță la modificările aduse Justiției
Viorica Dăncilă a oferit un interviu telefonic pentru Politico în care a vorbit despre modificările Justiției: „Subiectul acesta a fost mult rău partidului și a polarizat societatea. Îmi doresc ca PSD să devină un partid echilibrat și, de acum încolo, subiectul justiției nu mai există pe agenda acestui guvern. O să ne concentrăm în schimb pe subiecte care sunt o prioritate pentru oameni, precum sănătatea, educația sau infrastructura”.

Cu toate acestea premierul refuză să îl acuze pe Liviu Dragnea de faptul că ar fi stat în spatele acestor modificări: „Nu pot spune că dorința de a modifica Legile Justiției a avut legătură doar cu domnul Dragnea. Au fost multe probleme care au apărut în spațiul public cu privire acțiuni întreprinse împotriva unor oameni care apoi și-au dovedit nevinovăția”, a mai spus Dăncilă. Viorica Dăncilă a mai spus că ar fi trebuit să existe o dezbatere în legătură cu modificările aduse justiției și că poate PSD ar fi mers prea departe în acest sens.