Ecourile mişcării fără precedent a magistraţilor din România. CRPE: „Vă mulțumim că nu cedați”

in ExtraNews de

„Lipsa de reacție sau opiniile și măsurile evident părtinitoare ale Consiliului Superior al Magistraturii arată că reformele încă nu s-au încheiat”, subliniază Centrul Român Pentru Politici Europene, o organizaţie non-guvernamentală care mai arată, în acest context, că „modificările brutale ale legilor justiției afectează întreaga societate”. Reacţia CRPE vine pe fondul extinderii protestelor magistraţilor, unele instanţe şi parchete din ţară luând deja decizia de a-şi suspenda activitatea săptămâna viitoare.

Postarea integrală a Centrului Român de Politici Europene (CRPE):

„Magistrații din România nu se lasă. Asistăm la un protest fără precedent și reacții ale sistemului judiciar la modificări brutale ale legilor justiției și la înființarea unei procuraturi paralele, dirijată politic, cu puteri discreționare, periculoase.

Protestele de astăzi ale magistraților de la Cluj, Constanța, Timișoara, Brașov, Pitești și din alte orașe arată că reformarea justiției a reușit.

Lipsa de reacție sau opiniile și măsurile evident părtinitoare ale Consiliului Superior al Magistraturii arată că reformele încă nu s-au încheiat.

Respectul nostru pentru magistrații care nu rămân pasivi la măsuri grave de subordonare politică și blocare a justiției. Modificările brutale ale legilor justiției afectează întreaga societate. Vă mulțumim că nu cedați.”