Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dormim mai mult cu o oră: Când trece România la ora de iarnă in 2019?

in Diverse de

Dacă la schimbarea orei de vară trecerea se face dând ceasul înainte cu o oră, ora 3 devenind ora 4, la ora de iarnă ceasul se va da invers, adică ora 4 va deveni ora 3.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

Ora de iarnă este ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Cel care s-a gândit prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convenţional a fost un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898.

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 octombrie, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00.

Ora 4:00 va deveni ora 3:00 şi vom dormi mai mult cu o oră.


Ultimile din

Mergi la SUS