Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Doresti sa-ti construiesti o casa in 2019? Cum poti primi de la Primărie un teren gratuit

in Diverse de

Cei care doresc să-şi construiască o casă în 2019 pot primi o mână de ajutor de la stat, conform Legii nr. 15/2003 aflată în vigoare, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit. Pentru a putea cere teren gratuit de la stat, tinerii trebuie să aibă cel puţin 18 şi cel mult 35 de ani.

Iar la data depunerii şi la data rezolvării solicitării nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe sau ai unui teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi acestea, informează publicația Avocatnet.ro.

Cererea de atribuire a terenului se poate depune, conform Legii nr. 15/2003, la consiliul local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care îşi are domiciliul solicitantul şi trebuie să conţină prenumele, numele şi domiciliul acestuia. Pe lângă acest document, tinerii mai trebuie să depună:

o copie a certificatului de naştere; o copie a cărţii de identitate; o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu deţine/n-a deţinut în proprietate o locuinţă/un teren destinat construirii unei locuinţe; o declaraţie similară, însă care se depune la data rezolvării cererii. În plus, normele de aplicare stabilesc că este nevoie şi de o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor solicitantului din care trebuie să rezulte că părinţii nu deţin/n-au deţinut în proprietate, în ultimii zece ani, un teren cu o suprafaţă de peste 500 mp în mediul urban şi de peste 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitate.

Suprafeţele terenurilor solicitate de tineri sunt acordate ţinându-se cont de localitatea despre care este vorba. Astfel, pentru municipii şi sectoarele Bucureştiului, suprafaţa minimă ce poate fi atribuită este de 150 de metri pătraţi, iar cea maximă – de 300 de metri pătraţi. În cazul oraşelor, suprafeţele variază între 250 şi 400 mp, în timp ce în comune şi în sate suprafeţele variază între 250 şi 1.000 mp. Detalii suplimentare pe Avocatnet.ro

Ultimile din

Mergi la SUS