Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Donald Trump și Kim Jong-un se laudă cu mărimea butoanelor nucleare. Oare al cui este mai mare?

in Extern/ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

În discursul adresat națiunii de Anul Nou, președintele nord-coreean Kim Jong-un a arătat că țara sa este un stat nuclear deplin, avertizând că el are în permanență la îndemână „butonul atomic”.
Președintele american Donald Trump, nu a scăpat așa o ocazie și l-a ironizat marți, 2 ianuarie, pe omologul său nord-coreean, afirmând că el are un buton nuclear „mai mare și mai puternic” decât Kim Jong-un.

Donald Trump a scris pe Twitter că:”Liderul nord-coreean Kim Jong-un tocmai a afirmat că<butonul nuclear este pe biroul său în permanenţă>, informați-l că eu am de asemenea un buton nuclear și acesta este mult mai mare și mai puternic decât al lui. Și el funcționează”.

Deși, pentru prima dată nord coreenii vor să discute cu sud-coreenii, iar în mesajul de Anul Nou, Donald Trump, atunci când a vorbit despre sancțiunile împotriva Coreei de Nord, a arătat și că:       „Omul rachetă vrea să discute cu sud-coreenii, pentru prima dată”, Washingtonul a respins, marți, perspectiva negocierilor între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Ei au apreciat-o ca fiind o simplă „cârpeală” și au avertizat că SUA nu vor accepta niciodată o Coreea de Nord dotată cu armă nucleară.
Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, înaintea mesajelor ultime de pe Twitter ale lui Donald Trump, arătase că SUA nu „vor lua în serios nicio întrevedere dacă ea nu se referă la interzicerea tuturor armelor nucleare în Coreea de Nord”.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS