Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Donald Trump și Kim Jong-un se laudă cu mărimea butoanelor nucleare. Oare al cui este mai mare?

in Extern/ExtraNews de

În discursul adresat națiunii de Anul Nou, președintele nord-coreean Kim Jong-un a arătat că țara sa este un stat nuclear deplin, avertizând că el are în permanență la îndemână „butonul atomic”.
Președintele american Donald Trump, nu a scăpat așa o ocazie și l-a ironizat marți, 2 ianuarie, pe omologul său nord-coreean, afirmând că el are un buton nuclear „mai mare și mai puternic” decât Kim Jong-un.

Donald Trump a scris pe Twitter că:”Liderul nord-coreean Kim Jong-un tocmai a afirmat că<butonul nuclear este pe biroul său în permanenţă>, informați-l că eu am de asemenea un buton nuclear și acesta este mult mai mare și mai puternic decât al lui. Și el funcționează”.

Deși, pentru prima dată nord coreenii vor să discute cu sud-coreenii, iar în mesajul de Anul Nou, Donald Trump, atunci când a vorbit despre sancțiunile împotriva Coreei de Nord, a arătat și că:       „Omul rachetă vrea să discute cu sud-coreenii, pentru prima dată”, Washingtonul a respins, marți, perspectiva negocierilor între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Ei au apreciat-o ca fiind o simplă „cârpeală” și au avertizat că SUA nu vor accepta niciodată o Coreea de Nord dotată cu armă nucleară.
Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, înaintea mesajelor ultime de pe Twitter ale lui Donald Trump, arătase că SUA nu „vor lua în serios nicio întrevedere dacă ea nu se referă la interzicerea tuturor armelor nucleare în Coreea de Nord”.

Mergi la SUS