Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

DNA a început urmărirea penală în dosarul OUG 13. Care este ironia situaţiei

in ExtraNews de

Procurorii anticoruptie au continuat marti audierile in dosarul deschis dupa adoptarea controversatei Ordonante 13, de modificare a codurilor penale.

Pana acum, procurorii au cerut explicatii de la expertii din Ministerul Justitiei si de la fostul secretar de stat, Constantin Sima. La DNA a ajuns marti dimineata si Oana Schmidt Haineala, celalalt adjunct al ministrului, care a stat in biroul anchetatorilor trei ore.

Oana Schmidt-Haineala, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, va fi audiata in calitate de martor in dosarul OUG 13, potrivit propriei declaratii.

Oana Schmidt-Haineala, considerata a fi mana dreapta a ministrului Iordache, alaturi de Constantin Sima, spune ca nu a participat la elaborarea controversatei Ordonante 13 si ca nu are niciun amestec. Insa ea poate da detalii procurorilor despre felul in care a fost elaborata si cum a ajuns sa fie adoptat in regim de urgenta aceasta ordonanta.

Specialistii din Ministerul Justitiei l-ar fi avertizat pe ministrul Florin Iordache ca documentul adoptat la ceas de seara in Guvern nu ar fi respectat multe din reglementarile in vigoare, ba chiar exista riscul ca acea ordonanta sa incalce Constitutia. Astfel, Oana Schimdt-Haineala poate da informatii extrem de utile in aceasta ancheta.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in acest dosar, insa, deocamdata, refuza sa numeasca infractiunile. Urmarirea penala a inceput in-rem – pentru fapte, nu impotriva vreunei persoane.

Tinta acestei anchete penale ar putea deveni chiar ministrul justitiei, Florin Iordache. Si el va ajunge in fata procurorilor DNA pentru a da explicatii.

In acest moment nu se pot face decat speculatii in legatura cu eventualele infractiuni investigate de DNA, una din ele putand fi abuzul in serviciu – infractiune atat de discutata zilele acestea – sau favorizarea infractorului.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS