Distribuie sa afle cat mai multi! Românii sunt ajutați să ia înapoi terenurile agricole de la străini! Până la 1,5 milioane de euro de la stat

in ExtraNews de

Vești bune pentru cetățenii României! Guvernul Grindeanu a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care românii își pot achiziționa terenurile agricole înapoi de la străini, printre altele, și le și garantează cu 50% din creditul prin care sunt luate, informează tabloidul Libertatea.

Conform OUG adoptate vineri de Guvern, producătorii agricoli şi cei din sectorul piscicol vor putea să obțină credite pentru campania agricolă de primăvară, pentru achiziționarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploatațiilor, precum și pentru modernizarea și eficientizarea acestora.

„Prin actul normativ adoptat astăzi crește procentul de garantare a creditelor acordate fermierilor pentru achiziţia de terenuri agricole de la 50% la 80%, se propun măsuri de reducere a comisionului de garantare de la 3,8% la 2% și se extinde categoria potențialilor beneficiari atât în sectorul agricol, cât și în acvacultură”, se arată în respectiva Ordonanță, conform sursei citate.

Potrivit actului normativ, statul îi poate ajuta pe fermierii români care accesează credite de până la 3 milioane de euro, cu jumătate din sumă – 1,5 milioane de euro.