Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Discursul lui PUTIN, imediat ce a aflat că va fi președintele rușilor încă 6 ani, în urma recentelor alegeri din Rusia

in Extern

Vladimir Putin va rămâne liderul Rusiei încă şase ani. El a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot, a anunţat luni dimineaţa Comisia Electorală Centrală.

Al doilea clasat, reprezentantul partidului comuniștilor a strâns 11% din sufragii.

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnâi, nu a putut participa la cursă. Participarea la vot a fost de 67,4%, menţionează AFP, citat de stirileprotv.

În uralele susţinătorilor strânşi în Piaţa Roşie, Vladimir Putin şi-a revendicat victoria categorică drept o recunoaştere a realizărilor din ultimii ani.

“Vă mulţumesc, dragi prieteni. Toţi cei care au votat azi fac parte din marea noastră echipă națională. E foarte important să fim uniţi, oameni dragi. Suntem pe drumul spre succes. Da? Vom munci împreună pentru măreţia Rusiei. Rusia! Rusia! Mulţumesc.”

În seara triumfului, Putin a vorbit pentru prima dată şi despre acuzațiile privind otrăvirea cu agent neurotoxic a unui fost spion rus, stabilit în Marea Britanie. Şi a declarat că Rusia e gata să coopereze cu Londra pentru găsirea vinovaților.
“Rusia nu deține asemenea substanțe. Toate armele noastre chimice au fost distruse sub supraveghere internațională. E o iluzie, un gunoi, o prostie să crezi că cineva din Rusia ar putea face aşa ceva în ajunul alegerilor prezidenţiale.”

Comisia Electorală Centrală rusă a anunțat că nu a înregistrat nereguli grave în timpul votului.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS