Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Discursul lui PUTIN, imediat ce a aflat că va fi președintele rușilor încă 6 ani, în urma recentelor alegeri din Rusia

in Extern de

Vladimir Putin va rămâne liderul Rusiei încă şase ani. El a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot, a anunţat luni dimineaţa Comisia Electorală Centrală.

Al doilea clasat, reprezentantul partidului comuniștilor a strâns 11% din sufragii.

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnâi, nu a putut participa la cursă. Participarea la vot a fost de 67,4%, menţionează AFP, citat de stirileprotv.

În uralele susţinătorilor strânşi în Piaţa Roşie, Vladimir Putin şi-a revendicat victoria categorică drept o recunoaştere a realizărilor din ultimii ani.

“Vă mulţumesc, dragi prieteni. Toţi cei care au votat azi fac parte din marea noastră echipă națională. E foarte important să fim uniţi, oameni dragi. Suntem pe drumul spre succes. Da? Vom munci împreună pentru măreţia Rusiei. Rusia! Rusia! Mulţumesc.”

În seara triumfului, Putin a vorbit pentru prima dată şi despre acuzațiile privind otrăvirea cu agent neurotoxic a unui fost spion rus, stabilit în Marea Britanie. Şi a declarat că Rusia e gata să coopereze cu Londra pentru găsirea vinovaților.
“Rusia nu deține asemenea substanțe. Toate armele noastre chimice au fost distruse sub supraveghere internațională. E o iluzie, un gunoi, o prostie să crezi că cineva din Rusia ar putea face aşa ceva în ajunul alegerilor prezidenţiale.”

Comisia Electorală Centrală rusă a anunțat că nu a înregistrat nereguli grave în timpul votului.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

Mergi la SUS