Dincă are televizor LED în celulă, însă are o problemă. Polițist: „E o măsură suplimentară de siguranță”

in ExtraNews de

De mai bine de 48 de ore, Gheorghe Dincă este într-o celulă a Arestului Central al Poliției Capitalei. Tot de atunci, la ușa camerei pe care o împarte cu alți doi arestați a fost pus de pază un polițist a cărui singură misiune este să se asigure că cel supranumit ”monstrul din Caracal” nu încearcă să se sinucidă sau să-i atace pe colegii de cameră.

Ororile pe care susține că le-a comis – răpirea, sechestrarea, violarea și uciderea tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu -, l-au plasat pe Gheorghe Dincă în postura unui arestat considerat a fi extrem de periculos. Din acest motiv, de când a fost transferat la București, în Arestul Central al Poliției Capitalei, Dincă a intrat sub un regim strict de pază. Celula pe care o împarte cu alți doi arestați – o cameră renovată în urmă cu mai bine de un an și jumătate printr-un program de finanțare european -, este păzită de un gardian. Misiunea polițistului care nu se dezlipește de ușa celulei lui Dincă este aceea de a a se asigura că arestatul nu încearcă să-și pună capăt zilelor și nici nu îi atacă pe colegii de cameră.

”E o măsură suplimentară de siguranță având în vedere faptele pe care le-a comis. Polițistul desemnat să-l păzească trebuie să verifice la intervale foarte mici de timp, niciodată aceleași, că în celulă totul e în regulă. Controlul se face fie prin supravegherea prin vizetă, fie prin chemarea lui Dincă la raport, la ușă. Când iese din tură, polițistul este schimbat de un alt coleg care preia misiunea de supraveghere care nu trebuie întreruptă”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Dincă se uită la televizor și mănâncă de la ”cazan”

Până acum, Dincă nu a primit vizita nimănui, nu a dat telefoane și a mâncat doar de la ”cazan”, din meniul preparat la Penitenciarul Rahova, din a cărui bucătărie asigură hrana arestaților de la Arestul Central, supranumit ”Beciul Domnesc” sau ”Arestul VIP-urilor”.