Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dida Drăgan a adăugat astăzi încă un trandafir în buchetul vieții

in ExtraNews/Monden de

Dida Drăgan, pe numele complet Didina Alexandra Drăgan, s-a născut în data de 14 septembrie 1946 în Jugureni, Dâmbovița și este absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu.

Astăzi, marea artistă a românilor leagă în buchetul vieții al 71-lea trandafir.

Steaua muzicii ușoare românești din anii ’80 a afirmat în mai multe rânduri dragostea față de cântecul popular și de geniul Mariei Tănase: „Gândul meu ascuns că, am avut șansa și neșansa să mă nasc pe pământul de sub cerul Mariei Tănase. Orice aș cânta din repertoriul ei, se aude EA. Dar a trebuit să cânt aceste cântece. E o înălțare. Este steaua mea. Ea mă conduce, nemuritoare și de neatins.”

Cântece precum:”Deschideți poarta soarelui”, „Voi, oameni de mâine”,”Mi-e dor de ochii tăi”, „Reaprindeți candela”, reprezintă doar câteva din zecile de succese lansate într-o carieră de peste 46 de ani, de cea care a fost supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc.”
Într-un interviu exclusiv acordat în luna iulie 2017 ziarului „Libertatea”, cântăreața lămurește situația sa, arătând că:”Nu am părăsit România, în ciuda zvonurilor răspândite de unii, și nu o voi face niciodată” și vorbește despre bârfele din presă spunând că: „habar nu am de unde au plecat aceste răutăți, despre care am aflat și eu după ce au apărut în mass-media. Nu am, slavă Domnului, nicio boală, și nici datorii nu am, iar starea mea de sănătate este foarte bună. Dovadă stau aparițiile mele publice recente, în care cred că am arătat o formă fizică bună și o voce neschimbată.

Viața este darul lui Dumnezeu pentru noi. Modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumneze, cum frumos a spus Michelangelo.

„LA MULȚI ANI!” pentru doamna scenei românești Dida Drăgan.

Ultimile din

Mergi la SUS