Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Decizie FĂRĂ PRECEDENT! Pentru prima dată, o instanţă a decis că folosirea telefonului mobil a dus la apariţia unei tumori cerebrale

in Extern de

O instanţă de judecată din oraşul italian Ivrea a decis ca un bărbat să primească despăgubiri, pentru că s-a îmbolnăvit din cauza telefonului mobil, scrie digi24.ro.

Roberto Romeo, în vârstă de 57 de ani, a declarat că a fost nevoit să folosească telefonul mobil timp de 3-4 ore în fiecare zi, pentru a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

După 15 ani în care a folosit în exces telefonul mobil, bărbatul a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier.

Instanţa i-a dat câştig de cauză. Aceasta este o premieră mondială, în care o instanţă stabileşte o legatură clară între folosirea în exces a telefonului mobil şi apariţia unei tumori ceberale, au declarat avocaţii bărbatului.

Roberto spune ca vrea să atraga atenţia asupra riscului pe care îl presupune folosirea abuzivă a telefonului mobil. El a fost diagnosticat în anul 2010. Din fericire, tumoarea nu era canceroasă, dar barbatul şi-a pierdut complet auzul la urechea dreaptă.

În urma deciziei instanţei, Roberto va primi lunar cate 500 de euro daune, din partea unei companii de asigurări care se ocupă de accidentele de muncă.

Decizia instanţei a fost anunţată pe 11 aprilie şi poate fi atacată prin recurs.

Sursa: digi24.ro.

Mergi la SUS