De o sută de ori mai eficientă decât antibioticele! Secretele pe care le ascunde ciorba de usturoi

in Retete/Sanatate de

Ciorba de usturoi face parte din multe culturi tradiţionale, efectele sale benefice pentru sănătate fiind cunoscute în întreaga lume.

Este folosită în general pentru tratarea gripei, răcelii, dar şi a norovirusului. În ultimii ani oamenii preferă tratamentele naturale împotriva acestor boli în detrimentul antibioticelor, mai ales datorită faptului că viruşii şi bacteriile pot dezvolta imunitate împotriva medicamentelor convenţionale.

Pe lângă simptomele obişnuite, norovirusul se caracterizează prin vomă, diaree, dureri de cap, febră şi crampe stomacale.

Usturoiul are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice puternice şi poate lupta chiar şi cu tipurile de virusuri nou-apărute. Beneficiile usturoiului au fost dovedite de cercetările efectuate de Washington University. Studiile au demonstrat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât 2 cele mai des prescrise antibiotice în asemenea cazuri.

Puterea vindecătoare a usturoiului se datorează compusului natural, alicina, care intră în componenţa sa.

Ciorba de usturoi

Este strict recomandabilă includerea usturoiului în meniul dvs zilnic. Îl puteţi adăuga în bucatele preferate sau amesteca cu ulei de măsline, fie pur şi simplu îl puteţi consuma cu pâine. Astfel vă veţi îmbunătăţi mult sistemul imunitar şi vă veţi proteja de felurite boli.

Ingrediente:

 • 50 de căţei de usturoi
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 2 cepe mari
 • 2 linguri de unt
 • 1 lingură de cimbru proaspăt
 • 6 pahare de bulion de pui
 • 1 mănunchi de diferite ierburi (pătrunjel, cimbru, frunze de dafin), fie proaspete, fie uscate
 • 3 pahare de pesmeţi
 • 1 pahar de smântână

Mod de preparare:

 1. Pentru început încălziţi cuptorul până la 180 de grade. Curăţiţi căţeii de usturoi şi puneţi-i pe o folie de aluminiu. Stropiţi-i apoi cu puţin ulei de măsline şi coaceţi-i timp de 1-1,5 ore. Apoi lăsaţi usturoiul puţin să se răcească.
 2. În acelaşi timp încălziţi într-o oală puţin unt şi două linguri de ulei de măsline. Tăiaţi ceapa în cubuleţe şi adăugaţi-o în oală.
 3. Când usturoiul este gata, fărâmiţaţi-l cu o furculiţă şi adăugaţi-l în amestec. În sfârşit puneţi în oală verdeaţa şi bulionul de pui.
 4. Reduceţi treptat focul la minim, adăugaţi pesmeţii şi fierbeţi până când devin moi. Cu ajutorul unui mixer amestecaţi supa până devine omogenă, apoi adăugaţi după gust smântână, sare, piper şi alte condimente preferate.

Preparaţi această ciorbă naturală imediat ce simţiţi simptomele de gripă sau răceală.

Vă dorim multă sănătate!