Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Darius Vâlcov, consilierul premierului a spus: „Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare”

in ExtraNews de

Fostul ministru de Finanțe a declarat luni la Antena 3: „Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare(…) dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele”.
Una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice este că amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017.
Darius Valcov a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.
„Ne aflăm în această situație, în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri și ale persoanelor fizice. Recuperăm sub 500 de milioane. 84 la sută sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (…) Vorbim de câteva zeci de mii de companii și de câteva sute de mii de oameni, cred că depășim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie veche de 7- 8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuie să se facă (n.r.: amnistia fiscală). Trebuie să existe o dezbatere și, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute așa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu ușile închise”.

Situația multor companii de stat care nu pot fi ajutate din cauza legislației europene pe tema ajutorului de stat(care ar trebui închise și s-ar pierde multe locuri de muncă), reprezintă un alt motiv al recurgerii la amnistie fiscală.

Ultimile din

Mergi la SUS