Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dacă nu a reușit să-i scape pe baroni cu Ordonanța 13, Liviu Dragnea le promite că îi va tempera pe cei de la DNA

in Politic de

Liviu Dragnea: „Nu crapa Romania” dacă vor fi schimbați Kovesi și Lazăr din funcții. Crapă baronii dacă rămân cei doi în funcții?

Acesta le-a povestit duminică seara la România TV că așteaptă o evaluare profesionistă din partea ministrului Justiției „un om cu pregatire juridica, cu pregatire constitutionala, caruia cu greu ii contesti calitatile si probitatea”.

Doar că Tudorel Toader nu-i poate face o evaluare profesională ci doar una managerială, sa vadă câte pixuri a cumpărat Kovesi pentru instituție.
Prin folosirea cuvintelor „pregatire juridica”, „pregatire constitutionala”, Dragnea vrea să le arate baronbnilor că el a încercat dar nimic nu se poate face pe această cale. El dacă nu demonstrează baronilor că el luptă în continuare să-i scape de dosare va fi înlocuit rapid cu altul dornic de luptă cu DNA.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Romania TV, ca „Romania nu crapa, nu se inchide” daca Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar vor fi schimbati din functii, informează aktual24.ro.

Intrebat despre „analiza” pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, o realizeaza in privinta activitatii conducerii DNA si a Parchetului General, Dragnea a inceput sa il laude pe ministru.

„Astept si eu ca si multi romani, punctul de vedere al ministrului Justitiei. Daca acel om a zis ca face o evaluare – un om cu pregatire juridica, cu pregatire constitutionala, caruia cu greu ii contesti calitatile si probitatea – deci, cred ca va face o evaluare profesionista si cred ca ar trebuie sa il lasam sa o faca. Cred ca domnul ministru va face ceea ce crede ca se cuvine sa faca, nu ca il influenteaza cineva, decizia va fi data de propriile lui convingeri”

, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a mentionat apoi ca „Romania nu crapa, nu se inchide” daca Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar vor fi schimbati.

Intrebat daca va sustine o eventuala decizie a lui Toader de a cere inlocuirea celor doi, Dragnea a raspuns:

„Despre ce decizie posibila e vorba, doamna? Sa se desfaca Romania, sa intram intr-un razboi, sa inchidem granitele, sa facem vreo nenorocire? E vorba de doua functii. Cu aceste functii sau fara aceste functii, Romania nu crapa, nu se inchide”.

Klaus Iohannis este de partea șefei DNA:

„Nu este prima dată când CCR constată că a existat un conflict și aceste hotărâri sunt foarte bune pentru a evita astfel de situații pe viitor.

În rest, nu cred că trebuie luate măsuri administrative. Trebuie luată că atare decizia, studiată motivația și aplicat tot ce scrie acolo. Sunt foarte mulțumit de activitatea procurorilor, procurorul general și procurorul de la DIICOT.

Asta este opinia mea. Sincer, nu cred că cineva va solicita așa ceva (c.n. demisia procurorilor Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr)”

, a spus Iohannis, la Cotroceni citat de stiripesurse.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS