Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Da, avem premier PSD. Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose ca şef al viitorului Guvern

in ExtraNews/Politic de

Preşedintele României, Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seara, pe Mihai Tudose, în funcţia de prrim ministru. Tudose a fost propus de coaliţia PSD-ALDE. El a fost, între 2014 si 2015, ministru al Economiei.

„…Având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor Prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament”, a spus Klaus Iohannis, cu acest prilej.

El a mai sugerat ca desemnarea lui Tudose este motivată de faptul că PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament”, şi că au fost singurele care au avut o propunere de premier. „Partidele din opoziție, în principal, nu au avut propuneri concrete pentru poziția de Prim-ministru și, din discuții, nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică între partidele din opoziție”, a adăugat preşedintele României.

Iohannis a spus, cu acest prilej că „această criză prin care trecem, fiindcă este o criză politică, dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este, în această chestiune, că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului”.

„Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a spus Klaus Iohannis, la finalul declaraţiei de presă. (foto: presidency.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS