Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum va fi vremea în weekend, la munte și în țară

in ExtraNews

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru weekend. Potrivit acesteia, vremea va fi rece la munte, dar și țară.

PROGNOZA METEO pentru VINERI

ÎN ŢARĂ
În regiunile extracarpatice şi în depresiunile Transilvaniei, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea. Vor fi înnorări accentuate în regiunile sudice, dar mai ales în Oltenia şi izolat va mai ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi doar temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, spulberând zăpada, precum şi în sudul Banatului, pe litoral şi în Delta Dunării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10…-9 grade în nordul Moldovei şi 7…8 grade, izolat, în regiunile intracarpatice, iar cele minime se vor situa între -20 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și -2 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, cu precădere din estul şi sud-estul ţării, local se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi temporar noros. Vor fi condiții de fulguială în cursul zilei, apoi de ceață asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de -6…-4 grade, iar cea minimă de -12…-10 grade.

LA MUNTE
Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an, în timp ce dimineața dar mai ales  noaptea local va fi ger. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în zona Carpaților Orientali și Meridionali însă probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Munții Banatului. Pe văi și în depresiuni, vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură și fulguieli.

PROGNOZA METEO pentru SÂMBĂTĂ

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros şi, trecător, vor fi condiții de fulguială. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimă va fi de -10…-8 grade.

LA MUNTE
Cerul, variabil ziua, va prezenta unele înnorări în cursul nopții în special pe versanții sudici al Carpaților Meridionali și pe cei estici ai Carpaților Orientali unde doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în prima parte a intervalului în Munții Banatului. Pe văi și în depresiuni, mai ales dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

LA MUNTE
Valorile termice diurne vor continua să se situeze în general în jurul mediilor multianuale, în timp ce dimineața și noaptea local gerul va perista. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări înspecial în zona Munților Banatului.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS