Press "Enter" to skip to content

Cum faci cea mai buna marinada pentru friptura de Paste. Secretul detinut de marii bucatari

Trimite prietenilor

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste, se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marineaza corect carnea de miel. Atunci cand carnea este marinata capata un gust, o culoare si o aroma aparte. Carnea marinata absoarbe lichidul in care este pusa, iar dupa ce este gatita este mult mai suculenta. In plus, carnea va fi gata mult mai rapid. Ingrediente: Vin alb, Ulei de masline, Usturoi (de preferat verde), Menta, Cimbru, Un pic de busuioc, Foi de dafin, Piper, Boia dulce, Sare

Mod de preparare: Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust. Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii. Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente), potrivit bucatarulpriceput.ro. Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne. Vasul cu carne se pune la frigider.

Citeste si reteta de Friptura de miel cu sos tzatziki. Deoarece friptura de miel este destul de grasa, ai nevoie langa ea de un sos racoritor, cum este sosul grecesc tzatziki.
Ingrediente: Pentru sos: 100 g iaurt grecesc, 2 linguri zeama de lamaie, 1 catel de usturoi, 1/3 castravete ras si stors, 2 linguri marar, piper. Pentru friptura: 1,5 kg carne de miel, fara os, 1 lingurita coriandru, ½ lingurita fulgi de…
Preluat de pe https://hashaberler.site


Trimite prietenilor
O24 - Creare Site O24.RO.