Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum deosebesti un parfum original de unul contrafacut?

in Curiozitati de

Deși te-ai aștepta ca numai parfumurile pe care le vând comercianții ambulanți pe la colțul străzii să fie false, chiar și cele din magazinele sofisticate pot să aibă calități îndoielnice.

 Cumpărarea parfumurilor contrafăcute nu  numai că  te face să te  simți trist și păcălit, dar îți poate provoca și probleme cu pielea.
Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să știi aceste trucuri care te vor ajuta să depistezi și cele mai reușite falsuri:

1.Verifică ambalajul 

Parfumurile autentice au un înveliș din celofan care este destul de gros și pliat perfect. Înfășurarea în mod necorespunzător este un semn că parfumul e contrafăcut.

2. Cusături ireproșabile

În cazul în care ambalajul din plastic al cutiei de parfum este sigilat într-un mod neatractiv (cusătura are o lățime mai mare de 5 mm, este inegală sau are exces de lipici pe ea), atunci parfumul nu este autentic. Ambalajul de parfum original are întotdeauna cusături fără cusur.

3. Etichete și inscripții

Uita-te la cercul auriu. Săgeata îndreptată spre dreapta ar trebui să fie întotdeauna mai închisă decât săgeata care indică spre stânga. Atunci când cumperi un parfum, nu ezita să verificați site-ul producătorului pentru a vedea dacă informațiile publicate nu se potrivesc cu ceea ce este prevăzut pe ambalaj. Chiar și cea mai mică nepotrivire este un semn de contrafacere.

4. Design

Privind prin rafturile magazinelor de parfumuri, putem vedea unele care apar tulburator de similare în aspect și miros cu unele dintre parfumurile consacrate. Acest truc simplu permite producătorilor de parfumuri să se protejeze de lege. Deci, nu uita să inspectezi cu atenție sticla de parfum înainte de a o achiziționa.

5. Culoarea parfumului

Mărcile de renume nu folosesc o mulțime de colorant în produsele lor, motiv pentru care culoarea parfumului autentic este de obicei mai ștearsă. Culoarea prea puternică a unui parfum este un semn că nu e original.

6. Capacul

Capacul unui parfum original ar trebui să fie perfect simetric (cu excepția cazului în care este proiectat altfel, în creația originală, desigur).

7. Seria

Numărul de serie trebuie să fie indicat pe fundul sticlei (și nu lipite pe!).
Numărul de serie de pe flacon trebuie să se potrivească cu numărul de pe partea de jos a casetei.

Sursa: elacraciun.ro

Ultimile din

Mergi la SUS