Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cu aceste metode scapi de cele mai crunte dureri de dinți și măsele în câteva secunde

in Sanatate de

Durerile de dinţi şi de măsele sunt cele mai grele, iar rădăcinile deteriorate afectează întreaga stare a organismului, iar durerea persistă zile întregi.

Te doare o măsea? Până să ajungi la medicul stomatolog, poţi încerca mai multe leacuri băbeşti care îţi vor calma, temporar, durerea. Cu toate acestea, nu uita că aceste remedii nu-ţi vor rezolva problema stomatologică, ci doar îţi vor calma, pentru un timp scurt, durerea.

Ia un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie sau coniac şi presează-l pe dintele bolnav.

Uleiul de cuișoare este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinţi. Înmoaie un tampon de vată în ulei de cuişoare şi presează-l pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă se mestecă două, trei cuişoare.

Un alt remediu natural este usturoiul. Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat. Dacă te obişnuieşti să mănânci usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.

Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.

Lămâia este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spală-ţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum te-ai trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

Pune într-un pahar cu apă călduţă o jumătate de linguriţă de sare şi clăteşte gura cu această soluţie la interval de câteva ore. Pune câteva frunze de oregano într-o cană cu apă clocotită, ţine-le timp 5 minute şi lasă infuzia să se răcească. Apoi fă gargară.

Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi.

Taie un castravete în felii subţiri şi presează cu acestea dintele afectat.

Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.

Prepară o pastă din piper negru şi frunze de busuioc şi aplică pe zona dureroasă.

O gură de ţuică sau de whiskey poate ajuta în cazul durerilor de dinţi.

Tămâia pusă în gaura măselei cariate omoară nervul.

Sursa: realitatea.net

Ultimile din

Mergi la SUS