Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Concedieri masive printre bugetarii de lux. Aproape jumatate dintre sefii din ministere vor fi dati afara

in Politic de

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, sambata, ca vor avea loc reduceri de personal la ministere si institutii publice, care sa inceapa chiar sa serveasca cetateanul.

„Vreau ca institutiile sa inceapa sa serveasca cetateanul si sa nu mai fie un cliseu pe care sa il aduca politicenii cand se schimba la guvernare. As vrea sa vad si eu la Guvern, daca apare o problema, se cauta rezolvare, nu se cauta vinovati, nu se cauta tapi ispasitori. E important sa vezi si unde a fost problema, dar paradigma se schimba, trebuie sa fii acolo sa-i ajuti pe oameni”, a spus Raluca Turcan, intr-un interviu la postul Digi24, relateaza Agerpres.

Ea a dat ca exemplu Ministerul Dezvoltarii Regionale, unde vor avea loc mai multe reduceri de personal, insa la fiecare minister, ministrul de resort va veni cu propria sa schema de reduceri de personal.

„Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltarii Regionale, care mi-a spus ca in interiorul institutiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a institutiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de executie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru si va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi il vrem’”, a precizat Turcan.

Intrebata pana cand vor fi efectuate restructurarile din ministere si institutii, Raluca Turcan a spus ca este un proces care va dura o perioada mai lunga, insa noul buget va fi gandit pe structurile cu personal restructurat.

„Bugetele vor fi facute pe structurile flexibilizate, nu pana la capat, pentru ca, evident, aceasta flexibilizare care incepe la nivel national trebuie sa mearga si in teritoriu. Este un proces care mai dureaza, dar la nivelul ministerelor si institutiilor publice centrale, da, cred ca bugetul va fi calat pe varianta flexibilizata”, a afirmat ea.

Ultimile din

Mergi la SUS