Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Comoara EXTRATERESTRĂ din Rusia! Nestematele ascunse de craterul unui meteorit

in Extern de

Comoara a fost descoperită încă din perioada sovietică, în anii 70, dar nu a fost dată în exploatare. Mai mulți cercetători ruşi susţin că un mare depozit de diamante industriale, găsit în epoca sovietică în craterul unui meteorit căzut în Siberia, ar putea revigora industria.

Craterul Popigai, din estul Siberiei are „multe trilioane de carate” de „diamante de impact” – de folos în procese tehnologice, dar nu pentru bijuterii. Descoperirea ar depăşi cu mult depozitele globale de diamante convenţionale.

Nikolai Pohilenko, şeful Institutului de Geologie şi Mineralogie din Novosibirsk, declara că diamantele descoperite ar putea fi de două ori mai tari decât diamantele convenţionale, deoarece s-au format la presiuni şi temperaturi uriaşe, atunci când meteoritul s-a prăbuşit, în urmă cu 35 de milioane de ani.

Acesta consideră că diamantele de la Popigai pot revoluţiona mai multe industrii, fără a deranja însă piaţa bijuteriilor.

Depozitul a fost descoperit în epoca sovietică, în anii ’70, însă nu a fost exploatat pentru că s-a optat pentru diamantele sintetice. Supranumit şi “comoara extraterestră”, depozitul a fost ținut secret, dar după prăbuşirea URSS s-a pus problema valorificării lui.


Ultimile din

Mergi la SUS