Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coaliția de guvernare face praf programul de guvernare al PSD

in ExtraNews/Politic de

Aseară, ministrul Finanțelor Ionuț Mișa, a anunțat că românii care câștigă mai puțin de 2.000 de lei/lună vor plăti și în 2018 impozitul de 16%, chiar dacă programul de guvernare prevedea eliminarea acestuia din 2018 . Circa 2,34 de milioane de români care iau lunar sub 2.000 de lei, potrivit Institutul Național de Statistica, vor mai avea de așteptat.

Liderii coaliției de guvernare au decis la ultima întâlnire să facă praf alte trei prevederi ale programului de guvernare și una dintre prevederi este cea de mai sus.

O altă prevedere, impozitul pe dividende, ar putea să nu mai se aplice de la 1 ianuarie.
Legea pensiilor, care a ținut cu sufletul la gură mii de pensionari care sperau că a ieșit soarele și pe strada lor, anunțată cu siguranță, în repetate rânduri, va fi și ea amânată pentru 2019.
PSD și ALDE iau însă în calcul ca pilonul II de pensii să devină facultativ, cu toate că promiteau să nu se ating de el.
Apare și o noutate în programul de guvernare: Din anul 2018, angajatorii, vor plăti o taxă de solidaritate de 2% din salariul brut acordat angajaților.

Ministrul de finanțe, în ceea ce privește taxa de solidaritate de 2%, a declarat:”Este o directivă europeană care reglementează pentru fondul de salarii o anumită taxă” și că aceasta este plătită de angajator la fondul de salarii, atât în sistemul de stat cât și în cel privat.

Prevederea ca impozitul de 16% să se reducă la 10% pentru toate veniturile, rămâne și intră în vigoare de la 01.01.2018, a anunțat Ionuț Mișa.

Ultimile din

Mergi la SUS