Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CIUDAT! Tel Drum isi cere falimentul, desi este pe profit în ultimii 10 ani de zile!

in Politic de

Tel Drum, firma despre care procurorii spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea, vrea să intre în insolvenţă. Reprezentanţii companiei au depus la Tribunalul Teleorman o cerere. Au invocat sechestrul impus pentru recuperarea prejudiciului de aproape 33 de milioane de lei. În 2016, firma avea 700 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste doua sute de milioane de lei şi profit de două milioane de lei.

Instanţa a stabilit ca cererea să fie analizată în 29 ianuarie.

Reprezentanţei firmei au cerut în instanţă insolvenţa invocând sechestrul impus în dosar de către procurorii DNA.

Remus Borza, lichidatorul judiciar: „Tel Drum, uitându-mă pe ANAF, e o societate care, în ultimii 10 ani de zile, an de an a înregistrat profit, deci nu ăsta ar fi motivul pentru care îşi cere insolvenţa şi anume faptul că înregistrează pierderi şi datorii.

Au fost ani în care făcea profit şi 21 de milioane de lei. Probabil, motivul real al cererii de deschidere a procedurii în insolvenţă rezidă tocmai în acest sechestru penal sau sechestre penale. Daca ai poprire pe conturi nu poţi să-ţi plăteşti nici salariaţii şi cu tot ce înseamnă reţineri de sursă CAS, CASS, TVA, impozit pe profit, nu mai poţi să-ţi plăteşti nici furnizorii de utilităţi, nici furnizorii de materii prime. De regulă, într-o procedură a insolvenţei, cei care suferă şi sunt afectaţi sunt creditorii chirografari care nu au garanţii, aici intră furnizorii de utilităţi, de materiale, partenerii comerciali.

Ultimile din

Mergi la SUS