Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

China avertizează asupra efectului dezastruos pe care l-ar avea escaladarea unui conflict între SUA și Coreea de Nord

in Extern/ExtraNews de

După ce Donald Trump a amenințat că va dezlăntui „focul și furia” asupra Coreei de Nord, presa chineză, avertizează că războiul de cuvinte dintre cei doi lideri, nu va aduce nimic bun și că orice scânteie produsă accidental, poate declanșa un conflict dezastruos în Asia de nord-est. Singurul mod de a dezamorsa posibila criză nucleară din Peninsula Coreea este dialogul, menționează agenția oficială de știri a Chinei, Xinhua.
Cea mai expusă în cazul în care situația iese de sub control, este Coreea de Sud, a cărei capitală se află la doar 50 de kilometri de granița nord-coreeană, avertizează Xinhua și arată că aceasta trebuie să fie deosebit de preocupată de modul în care un „război al cuvintelor” ar putea declanșa „un conflict dezastruos pe care nu și-l poate permite”.
Speculații pe marginea escaladării conflictului au fost făcute și de alte agenții de presă ale chinezilor.
În Gobal Times, un tabloid naționalist controlat de partidul comunist, redactorul șef, arată că SUA ar avea mult mai mult de pierdut de pe urma unui conflict militar cu Coreea de Nord.
Redactorul șef al publicației Global Times, a declarat:”Statele Unite sunt mai puternice decât Coreea de Nord, dar într-un conflict direct, nu cred că i-ar bate pe nord-coreeni. Există un proverb chinez care zice că: „Un om care nu are nimic de pierdut, nu se teme de un om care are ceva de pierdut”.
Se pare că declarația incendiară a lui Trump, l-a dezamăgit pe președintele chinez, Xi Jinping, care se pregătește în prezent pentru un congres politic important care va avea loc în această toamnă și care va marca sfârșitul primului său mandat ca președinte al Chinei.
În legătură cu declarațiile incendiare ale președintelui american, Shen Dingli, expert în relații internaționale la Universitatea Fudan din Shanghai, a spus: „Trump nu este stabil, dar din fericire, secretarul de stat, Rex Tillerson, este.”

 

Mergi la SUS