Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cele șapte izvoare miraculoase din Munții Bucegi despre care se spune că au cea mai pură și energizantă apa de pe Planetă

in Diverse/Educational de

În munții Bucegi, între frumosul Lac Bolboci și Scropoasa, se găsesc cele șapte izvoare a căror apă uimește prin puritatea ei. Sus, la peste 1.300 de metri, izvoarele se alimentează dintr-un imens lac subteran care nu a secat niciodată și care se află într-o grotă. Izvoarele țâșnesc la suprafață cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă și oamenii muntelui spun că de aici își luau dacii apa și, odată cu ea, forța și energia.
Munții Bucegi ascund între stâncile lor pleșuve o adevărată comoară naturală care a fost obiectul unor studii de laborator încă din 1927, când s-a confirmat că apa de acolo este extrem de curată.
După câțiva ani, studiile au fost reluate și rezultatul a fost același: indicatorii apei au un standard de calitate extrem de ridicat. Nivelul de bacterii este aproape de zero, la fel ca și cantitatea de azotiți și azotați.
Cercetătorii români și străini au considerat că apa trece printr-un câmp magnetic, care îi ordonează structura moleculară, până la ideal.
Cea mai pură și mai energizantă apa din lume, ar traversa un zăcământ de argint, mai concluzionează cercetătorii. Acesta împiedică dezvoltarea bacteriilor care sunt într-adevăr inexistente. Izvoarele noastre au zero bacterii, în timp ce limita minimă a numărului de bacterii acceptată în orice apă din lume este de 5.
Românii nu știu prea multe despre cascada șapte izvoare despre a căror apă se presupune că este chiar „apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare. De altfel, pe scuturile de luptă ale dacilor se află și simbolul celor șapte izvoare misterioase din locul pe care chiar îl numeau „Zona Nemuririi.” Cert este că izvoarele curgeau neobosite și acum 2000 de ani și potoleau setea, vindecând muribunzii, s-au răcorindu-l pe Zamolxis, după cum spune legenda.
În ciclul de legende de la Vama Strunga se numără și cea a lui Zamolxis, cel ales de Steaua-Mamă(care a dat naștere Pietrei Sacre), să fie inițiat din rândul celor mai destoinici geto-daci liberi. La porunca Duhului Pietrei Sacre din Muntele Ascuns, Zalmoxis a colindat lumea largă pentru a înțelege puterea pietrei. La plecare, Sfinxul, paznicul cu chip de granit al Triunghiului Sacru și a Pietrei Sacre, l-a povățuit: „Timpul este prietenul tău. Încă nu-l poți stăpâni, dar el te așteaptă să înveți asta.”
Întors în patrie, Zamolxis a început să propovăduiască printre geto-daci despre înțelepciune, credință, suflet și a împărțit dreptatea. Faptele sale au ajuns la urechile regelui care l-a numit Mare Preot.
După sute de ani, Zamolxis a fost coborât în inima muntelui, devenind zeu nemuritor. Geograful Strabon scrie că Zamolxis s-a retras pe culmea muntelui sacru Kogaion, în apropierea unui râu cu apa limpede. După unii cercetători, KOG-A-ION însemna „Capul Magnificului”, fiind și denumirea Bucegilor. Aici se află și Peștera Ialomiței, pe lângă care trece râul cu apa limpede
„Zona nemuririi” rămâne în continuare învăluită în mister. Potrivit bioenergeticienilor, în zonă există energii pozitive foarte puternice.
De-a lungul vremii au existat și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

Ultimile din

Mergi la SUS