Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CELE MAI EFICIENTE TRUCURI ANTICELULITA

in Frumusete de

Celulita este unul dintre subiectele sensibile: putem sau nu scapa definitiv de inesteticul aspect de coaja de portocala?

Una dintre intrebarile la care ar trebui sa raspundem este, de fapt, daca putem elimina cauzele aparitiei celulitei. Curele de slabire drastice, prea multi carbohidrati in alimentatie, lipsa exercitiilor fizice, chiar si unele contraceptive orale, toate acestea accentueaza acumularea de grasime in tesuturi, mai ales cand avem un teren optim pentru aparitia acesteia. Suntem predispuse la celulita prin mostenirea genetica, sexul nostru si rasa caucaziana. Femeile asiatice fac mai rar celulita.

CRÈME, MASAJ, APARATE SPECIALE: CE ALEGEM?

Multe dintre tratamentele anticelulitice promit miracole. Nu toate insa o fac. Atunci cand alegem un anumit tratament trebuie sa ne bazam pe sfaturile specialistilor si sa alegem cremele si tehnicile care si-au dovedit in timp eficacitatea.

Cremele pe baza de derivati de vitamina A (tretinoin, isotretinoin) au rezultate positive; la fel si derivatii de metilxantina: cafeina, teofilina, amiofilina. Produsele pe baza de plante nu au demonstrat nicio schimbare in studiile clinice realizate.

Lipomasajul are ca efect drenajul cutanat, rezultatele sunt modeste si efectul dispare relativ rapid. Tratamentele cu radiofrecventa au aratat un beneficiu modest si temporar.

Liposuctia are de cele mai multe ori efecte negative, din cauza faptului ca grasimea care cauzeaza celulita se gaseste suoerficial, iar eliminarea ei accentueaza relieful neregulat al pielii. Laser-liposuctia, in schimb, promite rezultate mai bune, insa este deocamdata in faza de cercetare.

PLANUL DE ATAC

De regula, dupa trecerea lunilor de vara, se estompeaza si interesul nostru fata de acest subiect, insa ce-ar fi daca de anul acesta ai schimba tactica si ai incepe un program de insanatosire a pielii pe termen lung?

Cremele cu cafeina sunt utile atunci cand sunt folosite in mod constant dimineata si seara, alaturi de un masaj rapid. Miscarile trebuie sa fie blande si in sens accelerat.

Analizeaza-ti comportamentul alimentar si schimba meniul unde este cazul.

Consuma mai multe lichide.

Pune accent pe miscare, mai exact pe exercitii destinate zonei afectate de celulita.

“LUPTA” IMPOTRIVA CELULITEI

In tratarea celulitei, mai ales cu produse de aplicare locala, este nevoie de extrem de multa rabdare. Astfel de actiuni se incep cu sase luni inainte si se mentin ulterior. Toate studiile de eficacitate efectuate cu diverse tratamente locale anticelulita au avut o durata de minimum jumatate de an. Fara un program riguros de intretinere, nu vom avea succes.

INGRIJIREA DECOLTEULUI

Pielea decolteului este la fel de importanta ca si cea a fetei, insa, recunoaste, de cate ori ai ingrijit-o la fel de atent? In lipsa unei preocupari constant pentru sanatatea pielii deolteului, aceasta va imbatrani inainte de vreme, mai ales atunci cand este expusa zilinic la soare. Asadar, nu incepe sezonul cald fara o crema exfolianta, cu ajutorul careia sa cureti mai bine pielea, si nu uita de crema de noapte. Aplic-o seara, prin miscari ascendente, de la baza decolteului spre gat. Daca folosesti masti faciale, intinde produsul pe gat si pe decolteu si, la final, bucura-te de beneficiile acestora!   

Ultimile din

Mergi la SUS