Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai mare expulzare din istoria diplomaţiei moderne; recordul îi aparţine lui Vladimir Putin. Ce persoane sunt expulzate

in Extern de

Cea mai mare expulzare din istoria diplomaţiei moderne; recordul îi aparţine lui Vladimir Putin. Liderul rus a ordonat expulzarea a nu mai puţin de 755 de persoane de la misiunile diplomatice americane din Federaţia Rusă. Gestul, fără precedent, este urmarea noilor sancţiuni împotriva Rusiei, votate de Congresul american.

Cei 755 de membri ai corpului diplomatic american trebuie să părăsească Rusia până la 1 septembrie. Potrivit BBC, este cea mai mare expulzare din istoria diplomaţiei moderne. Astfel, numărul americanilor la post, în Rusia, va fi de 455, exact câţi diplomaţi ruşi sunt la Washington.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Am aşteptat multă vreme ca relaţiile să se amelioreze. Am sperat într-o schimbare. Dar, văzând ceea ce se întâmplă, o schimbare în bine nu va fi prea curând”.

Casa Albă a precizat că preşedintele Donald Trump va promulga sancţiunile împotriva Rusiei, aşa cum au fost votate de Congres, ca reacţie la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut. Sancţiunile afectează şi firme din Uniunea Europeană, cu care unele ţări colaborează în domeniul energetic.

Mergi la SUS