Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CE SECRETE ASCUNDE MASINA TA DESPRE TINE CA SOFER?

in Diverse de

Atunci cand hotarasti sa-ti vinzi telefonul mobil, spre exemplu, nu-l dai noului proprietar pana nu ii faci un reset pentru a-ti sterge conturile din aplicatii si pentru a-l deconecta pe acesta de la datele importante. Si cand iti vinzi masina ar trebui sa iei in calcul un astfel de pas pentru “resetarea” masinii. Aceasta poate ascunde secrete nebanuite despre tine.

Specialistii din domeniul auto ne arata in cadrul unor studii ce anume poate spune fiecare masina despre proprietarul sau si cum sa scapam de aceste informatii inainte sa vindem masina unui proprietar nou.

Ce secrete ascunde masina despre tine?

O firma de rent a car din State a incercat un experiment amuzant cu flota intreaga de masini pe care o detinea. A apelat la anumiti specialisti in testing pentru a afla daca masinile suferisera vreun accident in trecut sau daca fusesera pastrate si conduse in conditii anormale.

Ceea ce au aflat insa in urma rularii unor teste, nu numai ca i-a amuzat, insa i-a si uimit. Nu si-ai fi inchipuit vreodata ca o masina poate sa ascunda astfel de secrete despre soferul anterior.

Toate masinile care aveau un sistem de navigare GPS si au fost folosite prin sistemul SATNAV au pastrat si dupa vanzare rutele circulate si notitele salvate ca destinatii favorite de soferii anteriori. Asadar, nimeni nu ar fi trebuit sa fie surprins daca un reprezentat al firmei s-ar fi prezentat la usa casei fostului sofer intrebandu-l pe acesta daca mai lucreaza la aceeasi adresa ca acum cativa ani, cand a vandut masina.

Testele avansate asupra partilor mecanice ale masinii au reusit sa identifice chiar si de cate ori a fost schimbata o anumita piesa din masina (care avea legatura directa cu sistemul de calcul de bord). Asadar, soferii care au vandut masinile ar fi putut fi urmariti daca mint cu privire la reparatia masinilor atunci cand le-au vandut.

Convorbirile telefonice salvate de masina

Toate masinile care au fost anterior legate de un sistem automatic de bord (calculator de bord) si au fost sincronizate cu telefonul mobil, pentru a putea raspunde la acesta din comenzile de bord, au inregistrat toate convorbirile autorilor.

Asadar, soferii firmelor de rent a car puteau sa sune cu maxima lejeritate la rudele fostilor soferi sa se intereseze de sanatatea acestora sau sa faca o gluma proasta. Nu ai vrea sa te trezesti cu un telefon de la al cincilea sofer al masinii pe care ai vandut-o in urma cu 10 ani, nu?

Atunci ai grija sa resetezi calculatorul de bord al masinii atunci cand o vinzi. Specialistii pot descoperi cu usurinta toate aceste date in sistemul automatic de comenzi al masinii tale. Atunci cand vinzi o masina, asigura-te ca nu treci peste pasul de resetare a acesteia!

Ultimile din

Mergi la SUS