Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CE MĂNÂNCĂ POLITICIENII României? SUPER MENIURI compuse din BUCATE ALESE pe bani puțini

in ExtraNews de

La cantina din Camera Deputaților, cea subvenţionată, sunt preparate pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Un parlamentar poate mânca la prânz cu 10 lei.

Asta dacă alege cele mai ieftine preparate din meniu. Pentru felul întâi, un borș ță­rănesc cu legume costă 2,13 lei, iar o chiflă se vinde cu 50 de bani.

La felul al doilea, poate alege o mâncare de mazăre, care costă 2,58 lei, iar o salată de varză albă și varză roșie costă 1,91. Unde mai pui că în bugetul de 10 lei mai rămân bani și pentru un ecler cu ciocolată (1,78 lei), dar și pentru o sticlă cu apă.

Cât costă masa la cantina din Parlament și ce cuprinde meniul pentru aleși

Cum meniul se schimbă în fiecare zi, cei 465 de parlamentari au însă parte de bucate… alese. În meniu există patru tipuri de ciorbe, iar cea mai scumpă este ciorba de burtă. O porție costă 6,66 de lei.

Aleșii au o varietate de bunătăți: de la cabanos la grătar (3,54 de lei), ciolan afumat (3,34 de lei), antricot de văcuță (7,74 de lei) până la escalop la grătar, care costă 8,11 lei porția.

Cel mai scump preparat din meniu este pentru cei care preferă peștele. O porție de file de șalău la grătar a la grec costă 10,28.

Totodată, parlamentarii au de ales între 14 tipuri de salate. Prețurile încep de la 1,91 lei pentru o salată de varză albă și varză albă, iar cea mai scumpă este salata de pui cu sos remulade. Costă 5,39 lei porția. Pentru garnituri, aleșii nu plătesc mai mult de 5 lei. O porție de piure de cartofi din fulgi ajunge să coste 2,15 lei, în timp ce o porție de legume sote este 4,33 lei.

Ca răsfățul gastronomic să fie complet, bucătăresele restaurantului de la Camera Deputaților pregătesc și dulciuri. O porție de amandine se vinde cu 3,18, iar cu elec cu ciocolată cu 1,78.

Secretariatul General al Camerei Depu­taților a menționat că restaurantul este sub­seven­ționat de la buget, iar toate preparatele sunt cumpărate la licitație.

Sursa: libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS