Cazinoul din Constanţa va fi restaurat. Cum va arăta clădirea la finalul lucrărilor

in Diverse de

Monumentul simbol al litoralului va fi salvat în sfârşit de la prăbuşire. Guvernul a anunţat că va debloca bani pentru refacerea Cazinoului din Constanţa, conform unui proiect care va costa peste 110 milioane de lei.

Este un pas uriaş făcut în sfârşit de statul român pentru Cazinoul Constanţa. 112 milioane de lei a alocat Guvernul pentru salvarea monumentului. Lucrările vor dura 30 de luni, ar putea incepe chiar anul acesta.

Cazinoul are nevoie urgentă de reparații la structura clădirii, la planșeele din beton, dar si la zidărie. Toate lucrările vor fi refăcute de la zero. Cat priveste fațada clădirii simbol, aceasta are nevoie de finisare totală. Se va lucra, spun arhitecții, cu aceleasi materiale din care a fost făcut Cazinoul, cărămidă, tencuiala, picturi murale si se vor reabilita ornamentele art nouveau.

Cazinoul a fost reabilitat doar de Ceausescu. După 1989, a fost o minge de ping pong între autorități. În 2007 a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani de o firmă israeliană. După 3 ani investitorii au renunțat la contract invocând probleme financiare.

Câțiva ani mai tarziu a ajuns la ministerul turismului însă doar pentru o scurtă perioadă, pentru ca in 2014 sa ajunga la Compania Națională de Investiții.

Pana la ora actuala, Cazinoul a fost lăsat în paragina pentru ca licitațiile au fost mereu contestate.