Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Către toți bunicii care ne ajută să ne creștem copiii: Vă mulțumim!

in Educational de
horacredit.ro/

Oamenii de știință au observat, de-a lungul timpului, că, în numeroase cazuri, adulții recunosc faptul că bunicii lor au fost cei care le-au influențat comportamentele și sistemul de valori. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să ne înclinăm în fața bunicilor noștri pentru tot ceea ce au făcut pentru noi !

Bunicii oferă dragostea lor necondiționată

Dacă legătura cu părinții este principala relație cu impact emoțional pentru viața noastră, cea cu bunicii noștri se află pe locul al doilea. Încă de când venim pe lume, aceștia ne dăruiesc toată dragostea lor, dedicându-ne timp și încercând permanent să ne înțeleagă și să ne aducă tot felul de bucurii. Ei sunt, alături de părinți, cei care ne arată cum este să te bucuri de dragostea enormă a cuiva, de grija infinită, fără a ți se cere ceva în schimb.

Grație bunicilor, cunoaștem sentimentul de apartenență, ne însușim tradiții de familie

Petrecând mult timp în preajma bunicilor, ascultându-le poveștile, ajungem să descoperim lucruri despre familia noastră la care poate nici nu ne-am fi gândit. Astfel, aflăm tradiții prețioase și, de ce nu, putem să realizăm o selecție a celor pe care să le transmitem oricând și copiilor noștri. Datorită lor, familia poate deveni mai unită, iar relațiile dintre noi mai frumoase.

Bunicii ar putea primi bani de la stat, dacă își iau nepoții în grijă

Bunicii insuflă sentimentul de siguranță

Nu-i așa că vă aduceți aminte cât de bine era când rămâneați în grija bunicilor? Ceea ce vă făcea să vă simțiți bine nu era doar afecțiunea lor, ci și sentimentul că sunteți ocrotiți, că nimic rău nu vă poate atinge. Acest sentiment dăinuie peste ani, de aceea ne face oricând plăcere să revenim în casa bunicilor sau să ne amintim cu drag de clipele petrecute alături de ei.

Bunicii oferă cele mai frumoase daruri

Din acest punct de vedere, trebuie să ne gândim la darurile spirituale. Practic, o partidă de hohote de râs când suntem triști, o vorbă bună când am avut mai multă nevoie, un zâmbet cald sau o îmbrățisare, toate acestea ne determină să înțelegem cât de mult contează să avem și bunici în preajmă.

Bunicii spun cele mai frumoase povești

Fie că este vorba despre cele care țin de familia noastră, fie că este vorba despre cele din cărți minunate, bunicii știu cum să spună o poveste pentru ca aceasta să rămână vie în mintea unui copil, astfel încât să se învețe câte ceva din ea.
Adesea, făcând o trecere în revistă a poveștilor auzite de la bunici, ne dăm seama cât de multe lucruri utile am deprins de pe urma lor.

Bunicii ne ajută să dobândim fel de fel de abilități

Nu contează că ne referim la cele practice sau la cele sociale când spunem că bunicii sunt cei care ne-au determinat să ni le însușim. Cu răbdarea și cu dragostea lor, ei au petrecut cu noi mult timp pentru a se strădui să ne învețe lucruri fără de care nu am reuși să ne transformăm în adulți independenți, empatici și fericiți.

Bunicii simt când este nevoie de ei și nu ezită să vină în ajutor

Oricui i se poate întâmpla, sub presiunea îndatoririlor profesionale și familiale, să simtă că nu mai poate face față. O soluție pentru a ne reveni și a putea continua este să luăm câte o pauză, ca să reușim să ne „adunăm”.

Odată ce am luat o asemenea hotărâre, dacă știm că ne mai putem baza pe dragii noștri bunici, vom apela din nou la ei. Suntem siguri că vor veni și că tot ce avem mai drag poate fi lăsat fără nicio rezervă pe mâna lor și știm că ne vor încărca iar cu energia lor pozitivă, rezultată mai ales din dragostea necondiționată.

Pentru toate acestea și pentru infinit mai multe lucruri, tot ce putem face este să-i răsplătim pe bunici exprimându-ne dragostea, admirația, venerația fiindcă, trebuie să recunoaștem, și lor le datorăm o parte din ceea ce suntem astăzi.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS