Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Captură de cocaină pe aeroportul Otopeni de la cărăuși care ingeraseră caşetele cu drog în stomac

in ExtraNews de

Aflăm de la Poliția Română că trei persoane, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, sunt cercetate pentru trafic internațional de droguri de mare risc. Două dintre acestea au fost depistate având în stomac droguri.
Mai multe amănunte găsim în comunicatul de presă al Poliției Române:
„Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cercetează două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.
În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., cei trei au fost depistaţi în Aeroportul Bucureşti-Otopeni. În urma controlului la aparatul scaner-corporal cu raze X la care au fost supuşi, s-a constatat că doi dintre ei ar deţine în stomac, caşete de aproximativ 3 cm cu substanţe stupefiante.
Aceştia au fost conduşi la o unitate spitalicească, pentru examinarea medicală şi pentru a se elimina obiectele ce ar conţine droguri, din corp. Astfel, de la una dintre femei au fost scoase 129 de caşete cu 1.537 grame de cocaină, iar de la bărbat 43 de caşete ce conţineau 426 grame de cocaină.
Din cercetări a reieşit că aceştia au călătorit cu o cursă aeriană pe ruta Sao Paolo, Brazilia – Zurich, Elveţia – Bucureşti, urmând să se deplaseze cu autocarul în Istanbul, Turcia.
Ieri dimineaţă, cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri, cei doi care transportau droguri fiind reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.”
Cei doi care transportau cca. 2 kg de droguri erau cetăţeni brazilieni, a mai anunțat Poliția Română.
La acțiune au participat polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F- Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni și cei ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

Ultimile din

Mergi la SUS