Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Locuiește într-o căsuță ce pare adusă de la Muzeul satului. Cum arată aceasta în interior, este o legendă vie

in ExtraNews de

Este o casuta despre care credeai ca nu mai exista decat in muzeele dedicate satelor vechi. Insa in localitatea salajeana Rastoci intr-o astfel de casuta cu acoperis din paie si pereti din lut traieste o batrana.

Casa are mai bine de 150 de ani, a devenit monument istoric, iar tanti Iulica, femeia care locuieste in ea, spune ca n-ar schimba-o pentru niciun palat.

Are doar o camera de dormit cu doua ferestre mici si inca o incapere micuta, nu are electricitae si se incalzeste cu o soba mica cu lemne. Batrana traieste dintr-o pensie mica, cele cateva gaini de prin curte si din micuta gradina de zarzavaturi, scrie graiulsalajului.ro despre tanti Iulica, asa cum ii spun toti batranei.

Tanti Iulica este tare mandra de casuta ei, de care are grija ca de ochii din cap. „Eu cred ca nu este zi sa nu opreasca masini sa o fotografieze. De multe ori zic: asta-i vila me’. Multi mi-au spus sa pun taxa la intrare, dar mie-mi pare bine ca ma caută cineva, nu sa plăteasca”, povestea in presa batrana, care e de ani buni singura pe lume.

Pe lista monumentelor istorice, locuinta apare sub numele de “Casa Morarului” pentru ca tatal batranei a fost morar.

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS