Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cantastimul, un vaccin 100 % romanesc ! De ce a disparut Cantastim un produs care ar fi putut salva multe vieti

in Sanatate de

Astăzi vă prezentăm un articol apărut în Ziarul Național din 18 ianuarie 2001, semnat Diana Rotaru, despre un produs românesc, care ar fi putut salva multe vieți.
Din cauza cancerului oamenii mor. Puțini sunt cei care au știut că există o șansă. Dr. Andrei Olinescu a reușit să-și ajute semenii. A descoperit un remediu. L-a numit simplu Cantastim. Ajută organismul uman să lupte împotriva bolii. Previne, vindecă, dă speranță. Acum 13 ani, medicii i-au mai dat unui pacient trei luni de viață. Dar el a luptat și a avut încredere în dr. Olinescu. Singurul care vindecă este Dumnezeu.

Ce este de fapt Cantastimul?

Dr. Andrei Olinescu era angajat de foarte mult timp la Institutul Cantacuzino. Din 1977 a început să lucreze la un nou proiect. Era oare posibil, la acea vreme să creadă cineva că se va putea lupta împotriva cancerului? Existau și oameni care visau să găsească un leac. Așa a apărut Cantastimul.

Este un produs biologic obținut dintr-o tulpină patogenă de pioceanic (pseudomonas aeruginosa). Tulpina conține molecule de fosfolipide care constituie principiul activ al acestui produs. Cantastimul este un imunomodulator, adică un agent biologic care acționează pe principiul activării sau inhibarii unor funcții ale sistemului imun. Când funcțiile respective sunt scăzute, instalându-se starea de imunodepresie, Cantastimul le activează, iar când sunt în stare de hiperfuncție, le scade.

Imunomodulatorul menține în limite funcționale normale activitatea sistemului imun care este responsabil de apărarea organismului în fața virusilor, bacteriilor și față de celulele canceroase. Produsul este brevetat din 1985 și oferit spre vânzare în farmacii din 1991. Este un imunomodulator de bună calitate care singur sau în asociere cu vaccinul este indicat în tratamentul infecțiilor cronice: infecții herpetice, abcesele stafilococice, paradontozele precum și în unele forme incipiente de cancer.

Bune rezultate se obțin în special în cazurile de cancer de sân, uter și plămâni. Dr. Andrei Olinescu subliniază că acest produs nu este un miracol. Nu vindecă toate formele de cancer indiferent de gravitatea lor, ci doar poate ajuta organismul în lupta lui cu boala.

După ani de muncă, dr. Olinescu a obținut un produs care avea capacitatea de a opri dezvoltarea celulelor tumorale. O linie tumorală Ehrlich, inoculată unui șoarece duce sigur la moartea acestuia în aproximativ trei săptămâni. Pentru a se testa eficiența noului preparat, înainte de inocularea liniei tumorale, șoarecilor li s-a administrat Cantastim. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor: șoarecii au supraviețuit.

Previne și vindecă

Cantastimul este indicat în administrarea preventivă sau profilactică pentru persoanele predispuse la infecții virale: cele care răcesc sau fac gripă ușor, sau au herpesuri des. Persoanele care fac infecții bacteriene: abcese stafilococice sau amigdalite sau celor care sunt foarte stresate. Dacă se fac două-trei injecții pacienților supuși unor intervenții chirurgicale, rana se vindecă foarte repede. În mod special este recomandat celor care au antecedente de cancer în familie. Aceștia, ca și femeile trecute de 45 de ani, trebuie să urmeze anual o cură de câte 10 injecții, câte o injecție pe săptămână.

Doctorul Andrei Olinescu

În acest mod se previne apariția unor forme de cancer mamar, uterin, ovarian, mai ales în cazuri de stress psihic sau dacă au lucrat în mediu toxic. La persoanele cu stări avansate de prăbușire a funcțiilor imune, în special la cele bolnave de cancer, inocularea produsului respectiv poate provoca febră, dureri foarte mari la locul tumorii și stări de somnolență. Manifestările nu sunt date de medicament ci de „trezirea la viață”, de normalizarea funcționării celulelor sistemului imun. Nu trebuie întreruptă medicația.

Este necesar ca aceasta să fie continuată. Cantastimul nu este dăunător pentru organism și nu este incompatibil cu nici un fel de medicament. Este foarte bine să se asocieze citostaticele cu Cantastim. În legătură cu „Sindromul Balcanilor” (N.R.: în 2001 s-a comentat mult în presă moartea în condiții suspecte a 6 militari italieni care au participat la operațiunile din Balcani; mulți alți soldați din mai multe tări europene care au participat la aceste operațiuni s-au îmbolnăvit de cancer; se presupune că toate acestea au fost provocate de munițiile cu uraniu neîmbogățit folosit de către americani pentru a îmbunătăți eficacitatea proiectilelor și a rachetelor lansate în Bosnia, în 1995, și în Iugoslavia, în 1999), dr. Olinescu spune: „Nu se știe încă dacă există sau nu acest sindrom, dar ar fi indicat să li se administreze soldaților acest imunomodulator pentru că rău nu le face. Din contra, dacă se dovedește că ceva este adevărat, atunci le face foarte bine.”

Nimeni nu a crezut că va trăi

Traian Ovidiu Popescu este una dintre dovezile vii că descoperirea doctorului Olinescu poate vindeca boli precum cancerul. În anul 1987, medicii de la Spitalul Ministerului de Interne „Victor Babeș”, i-au mai dat trei luni de viață acestui om. Avea cancer la stomac. După o operație foarte grea, echipa de chirurgi s-a văzut nevoită să cedeze în fața sorții. Dar fiica pacientului nu a vrut să renunțe. Șansa acestei familii a reprezentat-o Cantastimul. Prima serie de injectii a început pe data de 16 martie 1988. De atunci au trecut 13 ani și cel condamnat mult prea devreme la moarte, trăiește. La cei 70 de ani ai săi, sculptează, desenează și scrie poezii. În fiecare clipă mulțumește doctorului Olinescu pentru că i-a redat viața.

La câțiva ani de la operație și-a vizitat foștii colegi de serviciu care au rămas înmărmuriți. Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune. Toți îl credeau trecut în lumea drepților. Traian Ovidiu Popescu nu este singurul caz vindecat cu ajutorul Cantastimului. La dr. Olinescu și-au găsit alinarea, sau chiar vindecarea mulți oameni. Dr. Andrei Olinescu a acceptat cu greu să mai vorbească despre realizarea sa. A prezentat totul cu o modestie rar întâlnită în zilele noastre. Mulțumirile pe care le are sunt telefoanele primite de Crăciun de la pacienții pe care i-a tratat cu ani în urmă. L-am întrebat pe acest om deosebit ce simte când vindecă oamenii. Răspunsul a fost simplu: „Nu eu i-am vindecat, ci Dumnezeu„.

Unde a dispărut Cantastimul?

Citind acest articol, ne-am amintit de grevele de la Institutul Cantacuzino și de faptul că angajații de acolo se temeau că acesta va fi desființat. Ne-am întrebat dacă acel medicament se mai află la vânzare în farmacii. Ne-am întrebat ce se mai știe de doctorul Olinescu. Se pare că doctorul Olinescu a fost decredibilizat, iar medicamentul înlăturat de pe piață. Iată ce am găsit într-o altă publicație din anul 2001:

„Dr. Olinescu a fost și este exclus, pas cu pas, din cercurile științifice românești. A fost „înfierat cu manie muncitorească” la o ședință a Institutului „Cantacuzino”, la care firește că nu a fost chemat. I s-a luat conducerea laboratorului. A fost scos din comitetul de redacție al revistei științifice de imunologie. Ca să-l citam: „Nu mai știu ce să-mi facă să mă aducă la tăcere. Nu m-ar mira să dea și o mașină peste mine”. Aceleași scenarii și metode, aceeași țintă – distrugerea industriei românești de medicamente.

Nimic românesc nu e bun, doar ceea ce este din import este acceptat. Nu contează care este adevărul, ci ceea ce spun oficialii. Se speră, probabil, ca – atunci când va ieși adevărul la suprafață – vă fi prea târziu, iar producția românească de medicamente – îngropată definitiv. Singura soluție care rămâne pentru a nu se ajunge în această situație este, probabil, o reacție vehementă a opiniei publice, care să le arate celor din posturile de conducere că birourile după care se adăpostesc nu le aparțin pe vecie și că ei au o datorie morală și umană față de cei mulți, care le hrănesc funcțiile și prosperitatea.

Printr-o scrisoare oficială, Agenția Medicamentului îi atrage atenția doctorului Olinescu de faptul că legea îi interzice lui, ca inventator, să mai vorbească despre medicamentul pe care l-a creat. Iată și scrisoarea de răspuns adresată de dr. Andrei Olinescu directorului Agenției Naționale a Medicamentului:

„Domnule profesor Fulga, vă mulțumesc pentru scrisoarea dvs. din 3 aprilie care, trebuie să mărturisesc, m-a surprins plăcut și neplăcut. Plăcut, pentru modul de abordare a problemei; neplăcut, pentru faptul că în țara noastră încă mai există conceptul că nu trebuie făcută publicitate la ceva care este românesc. Mai mult, acest concept este legiferat. Mărturisesc că nu cunosc legile menționate în scrisoarea dvs. De asemenea, mărturisesc că nu eu m-am dus la mass-media să-mi fac publicitate, ea a venit la mine. Și nu de-acum, ci încă de prin 1990. Exagerările și aberațiile din ziare nu-mi aparțin. De pildă, nu am afirmat niciodată că produsul în cauză este miracol, vaccin anticancer etc. Am însă mari păcate pe care le recunosc, de care nu pot și nici nu vreau să mă lecuiesc. Nu pot pricepe de ce acest amărât de popor român trebuie sa devină mână de lucru ieftină, iar țara lui – țară de desfacere pentru produse pe care le poate face și el, și chiar mai bine. Nu pot înțelege de ce tinerii capabili trebuie să plece în alte țări pentru a-și valorifica potențialul lor intelectual. Nu înțeleg și mă doare lucrul acesta – de ce, trăind într-o regiune a Europei cu atâtea bogății ale solului și subsolului, suntem săracii Europei. Nu înțeleg de ce Institutul „Cantacuzino” a devenit o anexă a Institutului „Pasteur” din Paris și de ce se deschid larg porțile produselor franceze, sufocându-le pe cele autohtone. Nu înțeleg de ce acest Institut nu mai produce vaccin antipolio, antigripal, antirabic, gama și atâtea altele. Nu înțeleg de ce sunt lăsate în paragina clădirile Institutului. Știu câtă imunologie cunosc medicii noștri – am încercat prin conferințe publice și prin diverse alte mijloace să fac câte ceva în această direcție. În ziarul „Viața medicală„, scriu de trei ani de zile pe această temă; numai despre imunomodulatori, inclusiv despre Cantastim, am scris vreo 17 articole, nu pentru a-mi face publicitate, ci pentru a-i ajuta pe alții, deoarece consider că statutul de om de știință obligă la aceasta. Sunt român și nu-mi voi reproșa nimic din ce voi face pentru poporul român.”

Ultimile din

Mergi la SUS