Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Călătoreşti zilele acestea în Turcia? Ai grijă!

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Ministerul Afacerilor Externe anunţă cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Turcia, în special la Istanbul că, în contextul împlinirii, la data de 15 iulie 2017 a unui an de la tentativa de lovitură de stat, se preconizează a avea loc manifestări publice de amploare.

   Astfel, din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul pot restricționa accesul în zonele în care vor avea loc manifestațiile, lucru ce ar putea conduce la blocaje în circulaţia rutieră. De asemenea, se anticipează blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe „Podul Martirilor din 15 iulie”.

   MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Istanbul la data de 15 iulie 2017 să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestații, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să își programeze călătoria în Istanbul ținând cont de eventualele blocaje rutiere.

   În cazul în care cetăţenii români vor fi afectaţi de afectaţi de situaţiile ce pot apărea cu acest prilej, ei au posibilitatea de a solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Istanbul:+905335420695. (foto: pixabay.com)

Ultimile din

Mergi la SUS