Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O bucată de proiectil de la exerciţiile militare din Cincu a ajuns în gospodăria unui localnic!

in Diverse/ExtraNews de

   Un fragment metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu, a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime, anunţă Comanda Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu. Aceasta a fost informată de incident joi, 13 iulie, în jurul orei 18.

   La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observațiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul.

   În poligonul Cincu s-au desfășurat, joi, 13 iulie, între orele 16 şi 16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum și cu tehnică de tancuri și blindate, în cadrul exerciţiului „Getica Saber – 17”.

   La exercițiul „Getica Saber – 17″ participă aproximativ 1700 militari români aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” și Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, împreună cu aproximativ 2500 de militari din armata SUA și aproximativ 500 militari din armatele Armeniei, Croației, Muntenegru și Ucrainei.

   Exercițiul urmărește exersarea proiectării forței cu un grad ridicat de interoperabilitate prin executarea unei game complete de acțiuni în context multinațional, interarme și întrunit. (foto: pagina facebook a Ministerului Apărării Naţionale)

Ultimile din

Mergi la SUS