Press "Enter" to skip to content

CAFEAUA VERDE ȘI BENEFICIILE EI PENTRU SĂNĂTATE

Poate ai auzit de cafeaua verde dar nu știi câte calități pentru sănătate are, în comparație cu cafeaua prăjită. Totuși, ar trebui să-ți întrebi medicul dacă vrei să o consumi. Află de ce!

Cafeaua verde este preparată din boabele de cafea care nu au fost prăjite. Astfel, își mențin calitățile nutritive care sunt eliminate prin prelucrare termica și sunt mai sănătoase.

ANTIOXIDANȚI DIN PLIN

Prin prăjire, cafeaua pierde cea mai mare cantitate a acidului clorogenic pe care îl conține. Acesta este unul dintre principalii antioxidanți din cafeaua verde. Acțiunile lui benefice sunt nenumărate: reglează metabolismul, inhibă senzația de foame, ajută la arderea grăsimilor din corp combate obezitatea, este un bun agent de prevenire a bolilor cardiovasculare. În plus, cafeaua preparată din boabele verzi are o aromă mult mai puternică în comparație cu cea clasică. Cafeaua verde este cunoscută mai ales pentru calitatea sa de a ajuta în curele de slăbire. Dr. Oz pretindea că este atât de eficientă în pierderea în greutate, încât, dacă o consumăm, nu ar fi nevoie de dietă sau de sport. În plus, mai este indicată în diabet (fara îndulcitori), hipertensiune, Alzeimer, infecții bacteriene.

EFECTE ANTISEPTICE ȘI ANTIINFLAMATOARE

Cercetătorii susțin că antioxidanții din cafeaua verde sunt mult mai puternici decât cei din ceaiul verde. Este considerată un adevărat dezinfectant natural cu efecte antiseptice și antiinflamatoare majore. Cafeaua verde ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar. Împiedică distrugerea celulelor, prin eliminarea radicalilor liberi. Contribuie la buna funcționare a ficatului pentru că sustine detoxificarea acestuia. Crește nivelul olesterolului bun (HDL) și îl scade pe cel al colesterolului “rău” (LDL). Consumul regulat de cafea verde îmbunătățește memoria și puterea de concentrare. Energizează organismul, are un efect bun asupra calității pielii. Aceasta capăta un aspect plăcut. În plus, elimină celulita.

CE SPUN STUDIILE MEDICALE

Există studii care arată că boabele de cafea verde pot reduce absorbția carbohidraților din tractul digestiv. Scad glicemia și previn oscilările nivelului de insulină. De aceea, unii specialiști susțin că ar fi bine să adopti o dietă mai săracă în carbohidrați atunci când consumi cafea verde. Alte studii făcute pe șoareci de laborator arată că acidul clorogenic poate stimula scăderea în greutate prin reducerea absorbției grăsimilor. Pentru că ajută și la eliminarea grăsimilor din ficat, duce la detoxifierea acestuia și induce arderea lor mai rapidă – ceea ce ajută în curele de slăbire.

CONTRAINDICAȚII

Consumul de cafea verde nu este indicat femeilor însărcinate sau care alăptează, în anxietate, tulburări neurologice, sindromul colonului iritabil, hipertensiune, diabet, osteoporoză. Din cauza posibilelor efecte adverse, suplimentele alimentare pe bază de boabe de cafea verde și cafeaua verde se iau după consultarea medicului.

CUM SE CONSUMĂ

Se poate consuma zilnic prin mestearea boabelor neprăjite sau, varianta cea mai gustoasă, poți prepara o cafea din boabe întregi sau râșnite. Adaugă peste o linguriță sau două de boabe o cană de apă fierbinte și lasă la infuzat timp de 10 minute. Sub formă de băutură este bine să o consumi în prima parte a zilei, fără adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, la maximum 20 de minute la preparare. Dacă nu există alte contraindicații, poți adăuga miere. Alternativ, se pot lua suplimente alimentare care conțin extras de cafea verde.

 

 

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO