Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CADOU în valoare de 500 euro oferiţi de guvern pentru tinerii peste 18 ani. Cine se încadrează?

in ExtraNews de

Parlamentul European va dezbate un proiect de lege prin care toti tinerii din UE ar urma sa primeasca gratuit atunci cand implinesc 18 ani un bilet de tren pentru a calatori prinEuropa, relateaza The Independent, potrivit BZI.ro
Initiativa consta in acordarea tuturor cetatenilor UE sau a migrantilor legali un permis, la implinirea varstei de 18 ani, prin care pot calatori gratuit cu trenul prin vasta retea feroviara care leaga marile orase ale continentului, relateaza The Independent.

Cetatenii statelor membre care nu fac parte din proiectul Interrail ce ofera libertatea de a calatori intr-o tara sau grup de tari din Europa timp de 3, 4, 6 sau 8 zile, un astfel de bilet fiind valabil pentru o luna, vor primi alte optiuni precum autobuzul sau feribotul. Romania fare carte din programul Interrail.

Biletele de tren InterRail care ofera flexibilitate pentru vizitarea a 30 de tari din Europa costa  in prezent peste 2000 de lei, adica 479 de euro. Pretul lor scade in functie de traseul ales si numarul de tari cuprinse.
Proiectul de lege ii apartine europarlamentarului german Manfred Weber si va fi supus la vot saptamana viitoare.

Ultimile din

Mergi la SUS