Bill Gates a luat masa la un restaurant și i-a lăsat chelnerului un bacșis de 5 dolari. – Fiica dvs. a mancat aici si mi-a lasat 500 de dolari, i-a zis ospătarul. – Da, ea e fiica celui mai bogat om din lume, dar eu sunt…

in Monden de

De mai bine de două decenii, Bill Gates este cel mai bogat din lume, iar de numele său se leagă o carieră impresionantă și o listă lungă de realizări. Faptul că a fost la locul potrivit, în momentul potrivit, l-a ajutat fără îndoială. Ca el au mai fost mulți alții, dar ceea ce a făcut diferența în cazul lui Gates a fost atitudinea față de muncă și, în general, față de viață.

Aflat într-un restaurant din SUA, fondatorul Micrasoft a oferit o lecție de viață importantă pentru noi toți.

După ce a terminat de mâncat, Bill Gates a cerut nota de plată și, pe lângă suma consumată, a lăsat în plus cinci dolari pentru chelner. Acesta a schițat grimașă o când a văzut cât a primit. Observându-l, Gates l-a întrebat: „Este ceva în neregulă?”.

„Sunt doar uimit că, săptămâna trecută, am servit-o pe fiica dumneavoastră tot în acest restaurant și mi-a lăsat bacșiș 500 de dolari. Și totuși dumoneavoastră sunteți tatăl ei, cel mai bogat om din lume, și mi-ați lăsat doar cinci dolari”, i-a răspuns ospătarul.

Gates a zâmbit și i-a replicat: „Ea este fiica celui mai bogat om din lume, eu sunt fiul unui tăietor de lemne”.

Morala acestei povești este să nu uiți niciodată trecutul, pentru că el poate fi cel mai bun profesor al tău.

Pe lângă faptul că este fondatorul Microsoft, miliardarul american a pus bazele, alături de soția sa, fundației „Bill & Melinda Gates” în anul 1994, care numără fonduri de peste 37 miliarde de dolari. În cadrul fundației a fost inițiat programul „The Giving Pledge”, care îi invită pe alți oameni cu bani să le calce pe urme și să își doneze jumătate din avere cauzelor caritabile.